Annons:

Storseger i kommunderbyt – Tuna tog femte raka segern

Dennis Nilsson firar Martin Carlssons 2–0-mål på straff. Tuna vann derbyt mot Storebro med 6–1. Foto: Ossian Mathiasson

Storseger i kommunderbyt – Tuna tog femte raka segern

IFK Tuna har fått en magnifik start på division 5-säsongen. Femte raka segern inkasserades i kvällens derby hemma mot Storebro IF. 
– Vi gör ingen felfri match men vi krigar och kämpar hårt, säger tränaren Oskar Eriksson. 

Annons:

Två lag som slåss i varsin ände av division 5-tabellen möttes på Tunhamra i kväll. IFK Tuna ångar på i tabelltoppen medan Storebro IF är fast förankrat i botten. 

Tuna vann derbytillställningen med 6–1 inför 150 åskådare och tog sin femte raka trepoängare. Anton Carlsson gjorde 1–0 i 12:e minuten och tvillingbrorsan Martin Carlsson satte 2–0 på straff efter 20 minuter. Storebro hade därefter ett övertag och Theo Eklund reducerade till 2–1. Strax före halvtidsvilan nickade Anthon Bekesi in 3–1 med bakhuvudet. 

Så ser tränarna på matchen

Tuna gjorde ytterligare tre mål i efter paus och det var Ted Åström Åberg, Victor Gustavsson och Robin Frosthed som skrev in sig i målprotokollet. 

– Vi krigar på bra över 90 minuter och skapar tillräckligt med chanser. Vi gör också mål på våra chanser och är effektiva när chanserna dyker upp. En annan nyckel är självförtroendefrågan, det är alltid lättare att spela fotboll när det går bra. Min uppgift är att få grabbarna att tagga till och kriga för varandra. Vi skapar mer chanser än vad de gör, försöker vara spelförande och skapa chanser. Vi gör det också svårt för Storebro när vi tar hemjobbet. Det är en skön trygghet att veta att vi orkar pumpa på i 90 minuter, säger Tunatränaren Oskar Eriksson.

Peter Magnusson, tränare i Storebro IF, var självklart inte nöjd efter den stora derbyförlusten på Tunhamra.

– Att vi ligger under med 1–3 efter första halvlek speglar inte riktigt händelserna ute på planen då ett oavgjort resultat kanske hade varit rättvist. Vi gör det bra och sedan får de in ett psykologiskt viktigt 3–1. Vi sa i paus att vi ska försöka gå ut och komma ifatt men vi blottar oss och matchen dör efter 4–1. Det blir lite för stora siffror med 6–1. Vi tar med oss första halvlek och glömmer andra, säger Peter Magnusson. 

Tuna klev i och med kvällens seger upp i ensam serieledning med maximala 15 poäng. Storebro är för stunden jumbo med tre poäng. 

Bäst i segrande Tuna var Gustavo Borges och Albion Mataj. Storebrospelarna får beröm för de första 45 miniuterna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt