Annons:

Svagt Tuna sattes på prov av Storebro – stor dramatik i slutet

Anthon Békési satte spiken i kistan med sitt 3-1-mål. Arkivbild. Foto: Ossian Mathiasson

Svagt Tuna sattes på prov av Storebro – stor dramatik i slutet

Många förväntade sig säkert en enkel Tuna-seger mot Storebro ikväll. Så blev det inte alls. IFK var riktigt illa ute, men lyckades ta sig ur SIF:s grepp och vann med 3-1 (1-0).
– Sammantaget är det ganska energifattigt, säger Tuna-tränaren Lars Gustavsson.

Annons:

Storebro har förtvivlat svårt att omsätta fina prestationer till poäng. Samma visa blev det ikväll när man verkligen satte topplaget Tuna på prov. Hemmalaget IFK inledde piggt och visade kvalité första halvtimmen. 1-0 kom även genom Eddie Lundin och då var bara elva minuter spelade.

SIF repade sig och avslutade första halvleken starkt. Den fina finishen tog man sedan med sig in i andra där man tog över spelet och tryckte på för en kvittering. Avslutningen blev dramatisk.

Först utökade Martin Carlsson till 2-0. Minuter senare fick Storebro kontakt igen när Nimrod Tesfamicael Kibrom fick in bollen. Jakten på kvittering blev dock minimal. Anthon Békési gjorde 3-1 minuten senare och Tuna plockade tre poäng.

– Det tog tid innan vi gör 2-0 och det håller sig jämnt på det sättet. Första halvtimmen är vi bra, men sedan går vi ned oss lite. Vi ville trycka på i andra och hitta noggrannhet och få fart på bollen, men så gör vi precis tvärtom. Vi är energilösa i andra och Storebro försöker trycka, även om de inte skapar så mycket. Sista kvarten hittar vi lite mer rätt igen. Sammantaget är det ganska energifattigt, men vi skapar betydligt mer målchanser. Vi har lite mer kvalité när vi anfaller, säger Lasse Gustavsson i Tuna.

"Visar att vi vill"

Peter Magnusson var imponerad av sitt lag:

– Det är en intensiv kamp. Tuna börjar bättre än oss första 30 och skapar tryck. De får inte de riktiga målchanserna utan det är vi som ger dem läget som uppstår vid 1-0. Grabbarna visar otrolig moral och glöd och vi tar upp kampen riktigt bra. Efter paus är vi spelförande i 30 minuter och får ett bra tryck. Vi äger matchen, men när man trycker på så blir det luckor bakåt. Det var olyckligt med 3-1 direkt efter vår reducering. Återigen en bra prestation, men vi får jobba hårt för varje mål. Jag är stolt över grabbarnas moral. Vi visar att vi vill.

Amed Maslem plussas i Tuna. I Storebro var alla bra.

Och hur ser det då ut i tabellen? Jo, det kan du få veta här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt