Annons:

David Henriksson och hans Djursdala ser ut att gå en mörk höst till mötes. Foto: Ossian Mathiasson

Extremt manfall i DSK – 17 spelare har lämnat återbud

Djursdala SK kämpar för nytt kontrakt i division fyra. Då saknas sanslösa 17 spelare när höstsäsongen inleds i Tenhult på lördagen.
– Jag ska vara ärlig: det ser inte ljust ut alls, säger David Henriksson som själv får dra på sig fotbollsskorna.

Annons:

Efter den lysande starten har Djursdala fallit som en sten i Krön under slutet av vårsäsongen. Flera förluster mot bottenkonkurrenter drog in DSK i bottenstriden och tittar man på uppslutningen inför matchen verkar det som att stora delar av spelartruppen vill ha det så.

Minst 17 spelare, det kan bli fler, har lämnat återbud till matchen mot Tenhult.

– Det kommer bli väldigt väldigt tufft. Jag ska vara ärlig: det ser inte ljust ut alls. Vi har väldigt många återbud, men vi kommer åka med bästa möjliga lag och det gäller att vara positiv ändå och göra vårt bästa.

Varför saknas så många?

– Jag vet inte. Folk har planerat att de ska vara borta. Det är lite olyckligt. Jag kan önska att de kunde pratat ihop sig.

Samtidigt kanske många har semester?

– Det är kruxet lite, jag förstår att de flesta är borta under sin semester. Det är svårt att vara förbannad och vissa har sen semester också. Sedan önskar jag att man ibland prioriterar åt andra hållet också, det är lite för lätt att prioritera bort fotbollen.

Är du orolig inför hösten?

– Nej det är jag inte, men jag hoppas att alla tittar sig i spegeln och att vi kan göra en så bra höst som möjligt. Det är för lätt att välja bort en match tycker jag, men en annan är kvar i det gamla att man vill vara med alla matcher. Det kanske är jag som måste ändra attityd.

"Kanske måste spela"

Spelarbristen är så stor att Henriksson tvingats ta ut sig själv i truppen.

– Jag kommer vara med som spelare. Det är ingenting jag vill, men som det ser ut nu kanske jag måste spela i höst. Det är svårt att vara spelande tränare, men det är som det är.

Har ni möjlighet att rädda kontraktet när det ser ut såhär?

– Chanserna finns, jag är inte orolig för att vi inte ska kunna göra det. Samtidigt kommer det krävas att våra spelare gör en träning och en match i veckan. Det är vad som krävs och man ska vilja också.

Är det någon poäng att vara kvar i fyran när det är såhär?

– Jag hade jättegärna varit det, man utvecklas mer och jag tycker att vi visat att vi klarar det, men som det ser ut just nu så kanske inte. Vi får hoppas att det blir bättre.

Spelarna som saknas är följande: Isack Thuresson, Pontus Stahlin, Alexander Sandberg (skadad), Petter Sandberg, Christian Simonsson, Daniel Lindqvist, Jakob Karlsson, Albin Isaksson, Oskar Hultqvist, Daniel "Bränna" Gustafsson, Andreas Gunnarsson, Lucas Fridell, Felix Grönqvist, Martin Larsson, Erik Svensson, Christoffer Swahn, Amr Almokdad.

Truppen: Oskar ErikssonMarkus Ahl, William Andersson, Jihad Assaf, Fabian Borén, Oliver Eriksson, Simon Henriksson, Michael Karlsson, Imad Khankan, Patrik Larsson, Emil Sandberg, Rasmus Stahlin, Simon Lennartsson, Björn Stridh och David Henriksson. Några spelare kan tillkomma. 

Nyfiken på tabelläget? Titta här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt