Annons:

Gullringen jublar över sitt 1-0-mål mot Malmbäck. Foto: Simon Henriksson

Gullringen krossade bottenlaget i höstpremiären – viktigt psykologiskt mål

Jobbet gjordes. Gullringens GoIF körde över bottenlaget Malmbäcks IF med 4-0 (1-0) i höstpremiären på Gullemon.
– Väldigt skön start, säger spelande tränaren Karlo Goranci.

Annons:

Många förvånades nog över matchbilden i den första halvleken. Gullringen inledde klart bästa sätt, men Malmbäck tog sig in i matchen efter bara tio minuter.

Bottenlaget stod upp mycket väl de första 45 minuterna och ett oavgjort resultat hade nog varit mest rättvist. 

– Vi startar väldigt bra och har några fina lägen direkt. Jag bränner en bra chans i början, men sedan tappar vi lite och det blir jämnt och böljande spel. Det blev mycket fokus på domaren, mycket gnäll och tacklingar. Malmbäck var farliga i sina omställningslägen, säger Gullringens spelande tränare Karlo Goranci. 

Själv hade Goranci ytterligare en jättechans i första halvlek.

– Första läget sköt jag för hårt och vid det andra sköt jag för löst. 

Fin variant

Gullringen skulle dock få ett mycket psykologiskt viktigt mål på tilläggstid i första halvlek. En intränad hörnvariant ledde till att Ola Lindblom kunde skjuta 1-0 för gulsvart. 

– Jag kände ändå att 0-0 var helt okej, men så får vi till varianten och det blir väldigt viktigt psykologiskt. 

Den psykologiska pendeln i Gullringens favör blev inte mindre i början av den andra halvleken. Gullringen rivstartade och Ibrahim Doumbia satte 2-0. Därefter följde två vackra hemmaanfall som ledde till 3-0 genom Ibrahim Doumbia och 4-0 från Jesper Wärnehalls högerfot. 

– Matchen dör lite efter vårt 2-0-mål. Vi spelar väldigt bra och gör fina mål i andra halvlek. Alla var inspel snett inåt bakåt och i andra gör vi det bra rakt igenom.

Sägas ska emellertid att Malmbäck skapade en del vassa målchanser och Petter Gustafsson fick göra flera fina räddningar.

– Det är skönt att göra flera mål och inte släppa in några. Vi har match mot Höreda nu i nästa och det är innan både Vimmerby och Tranås spelar. Vi måste göra vårt jobb i varje match.

Debut för Hrnic

I Gullringen fick också sommarvärvningen från seriekonkurrenten Djursdala, Dzenan Hrnic, göra debut.

– Han kom in när matchen var död. Han måste vänja sig lite med touchen och hur vi spelar. Ibland får man värdera och slå lite längre, men det var helt okej och det är bra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt