Annons:

DSK-tränaren David Henriksson vill ge Vimmerby IF en rejäl kamp. Foto: Ossian Mathiasson

”Kan förlora med 7-0 och jag skulle inte skämmas för det”

Efter det extrema bortfallet i höstpremiären mönstrar Djursdala en betydligt vassare och bredare trupp i derbyt mot Vimmerby IF. Tyvärr är lagets bästa spelare Markus Ahl avstängd.
– Det känns som årets match, säger tränaren David Henriksson.

Annons:

Precis som hela Djursdala ser David Henriksson matchen mot Vimmerby som årets höjdpunkt.

– Det känns nervöst och spännande och det är årets match. Jag förväntar mig väldigt mycket publik, ett aggressivt och forcerande Vimmerby och vi kommer försöka spela fotboll och försvara oss. Det kommer bli tufft för oss, men vi ska inte göra det enkelt för Vimmerby. Precis som i våras ska vi inte låta dem vila en sekund. Vi ska pressa dem och försöka spela vårt tuffa försvarsspel som jag vet att vi kan.

"Ett avtryck i historien"

Mentalt har Djursdala förstås allt att vinna.

– Vi kan förlora med 7-0 och jag skulle inte skämmas för det. Vimmerby ska vara så mycket bättre än oss. Vi kan spela helt avslappnat och det är Vimmerby som har kniven på strupen. Vi kan spela avslappnat och jag hoppas att vi kan få en bra start.

Vad betyder matchen för klubben?

– Det är ett litet avtryck i historien. Något som vi kanske aldrig mer får uppleva. Jag tror Vimmerby kommer komma tillbaka till att vara högst upp i kommunen, de ska ligga högre upp än oss.

Truppen: Oskar Eriksson, Patrik Larsson, Björn Stridh, Albin Isaksson, Emil Sandberg, Michael Karlsson, Christian Simonsson, Simon Lennartsson, Jihad Assaf, Simon Henriksson, Daniel Gustafsson, Christoffer Svan, Imad Khankan plus ytterligare några spelare som ännu var okända under torsdagskvällen. Saknas gör bland annat spelare som Markus Ahl (avstängd), Isack Thuresson, Martin Larsson och Rasmus Stahlin.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt