Annons:

FBSK-kaptenen efter superstarten:

Hanna Nilsson är nöjd över FBSK:s fina start på säsongen. Foto: Simon Henriksson

FBSK-kaptenen efter superstarten: "All chans i världen att stanna i toppen"

Fem raka segrar, 19-8 i målskillnad och serieledning i division tre. Frödinge/Brantestads damlag har fått en superstart på säsongen - utan att imponera spelmässigt.
– Det har varit sköna vinster, säger FBSK-kaptenen Hanna Nilsson.

Annons:

IFK Kalmar B (5-1), Krokstorp (5-1), Borgholm (4-3), Västervik (4-3) och Vimmerby B (1-0) har alla fått se sig besegrade av Frödinge/Brantestad i säsongsinledningen. Det är ett facit som gör att FBSK toppar division tre.

– Egentligen har vi bara spelat riktigt bra i någon enstaka match så spelmässigt har vi inte startat så bra. Men vi har ju vunnit ändå och det är en styrka i sig, konstaterar Hanna Nilsson.

Trodde du att ni skulle starta med fem vinster?

– Nej, det trodde jag inte. Fem vinster är ändå ganska mycket.

Avgjort flera matcher sent

Varför spelet har låst sig i flera matcher har Hanna Nilsson svårt att svara på.

– Det har känts väldigt bra på träningarna, men under matcherna har vi inte riktigt kommit till. Många lag har satt hög press på oss och vi har inte riktigt vetat hur vi ska klara av det.

Vad har varit bäst hittills?

– Viljan att vinna, den inställningen vi har visat, har varit det bästa. I flera av matcherna har vi avgjort sent, säger Hanna Nilsson.

Mycket stolpe in

I de fem första matcherna har Frödinge/Brantestad mött lag som just nu ligger på ned nedre halvan i tabellen. I morgon, torsdag, väntar serietrean Mörbylånga hemma på Lundavallen.

– Det ska bli kul att mäta våra krafter med dem och även att möta ett nytt lag. Vi vet egentligen ingenting om dem mer än att de är med högt upp i tabellen.

Har ni ett lag för att vara med i toppstriden hela säsongen?

– Det kan jag tänka mig. Tidigare år har vi haft stolpe ut, men i år har vi inlett med väldigt mycket stolpe in. Får vi fortsätta vara skadefria har vi all chans i världen att kunna stanna i toppen, säger Hanna Nilsson.

Mot Mörbylånga får FBSK klara sig utan nyckelspelaren Amanda Sundberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt