Annons:

Sportprofilen lägger av efter avancemanget:

Johan "JC" Carlsson bidrog till att Vimmerby IF avancerade tillbaka till division 3. Nu har han bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. Foto: Ossian Mathiasson

Sportprofilen lägger av efter avancemanget: "Fått personlig upprättelse"

Han har gått upp i seriesystemet med både Vimmerby IBK och Vimmerby IF. Nu meddelar 42-årige sportprofilen Johan ”JC” Carlsson att fotbollskarriären är ett avslutat kapitel. 
– Nu är det över, säger han.

Annons:

Johan ”JC” Carlsson gjorde innebandycomeback och firade uppflyttning till division 1 med Vimmerby IBK våren 2020.

Han gjorde därefter comeback på fotbollsplanen till 2021 års säsong och fick för en tid sedan vara med om Vimmerby IF:s efterlängtade avancemang till division 3.

"Fått personlig upprättelse"

Trots att VIF är tillbaka på förbundsnivå har den rutinerade mittfältaren aviserat att fotbollskarriären är över och att han inte följer med upp.

– Jag var med och åkte ur med både innebandyn och fotbollen och det var en tung period. Jag kände att jag behövde få lite upprättelse innan jag lade av för gott. Jag bestämde mig för att jag under en femårsperiod skulle försöka bidra till att VIBK tog steget upp i division 1 och VIF steget upp i division 3. Nu tog det sex år på grund av pandemin men jag känner att jag har uppnått målet som jag satte upp. Jag har fått den personliga upprättelsen jag var ute efter. Tidpunkten för att sluta är bra samtidigt som jag själv känner att division 3 blir för tufft för mig, säger Johan ”JC” Carlsson.

Vad tror du om VIF:s chanser att etablera sig i division 3?

– Jag tror att möjligheterna är jättestora och det är viktigt att få behålla truppen till ungefär 85 procent eftersom det alltid försvinner spelare som flyttar eller slutar. Jag tror också att det finns möjligheter att hämta spelare från ungefär samma serier, säger ”JC”. 

Vill lägga mer tid på golfen

Han tycker att Vimmerby IF har något bra på gång på ungdomssidan. 

– Framtiden ser ljus ut. Känslan är att trenden är uppåtgående mot vad den var för kanske sju-åtta år sedan. Det finns just nu ett ungdomslag med spelare födda 2006 och 2007 och där finns många duktiga fotbollsspelare. David Lindgren har lagt ner ett otroligt jobb och har stor del i mycket tillsammans med ledarna i respektive lag. 

Är det aktuellt för dig att spela fotboll på lägre nivå? 

– Nej, det är det inte. Nu sätter jag upp andra personliga mål och det är framför allt inom golfen som jag känner att jag skulle vilja bli bättre. Jag kommer leva med målbilderna ett tag till och golf är en bra sport för att sätta upp olika delmål. Att spela mer golf och lägga mer tid på det är en plan som jag har haft väldigt länge, men fotbollen tar den tid det tar under vår och sommar.

”JC” är dessutom en duktig padelspelare, men sporten har sjunkit i prioriteringsordningen. 

– Det har väl stagnerat lite grann från min sida. Jag tycker fortfarande att det är kul att spela mindre turneringar, men nu blir det bara någon match varannan vecka. 

Trivs i rollen som innebandytränare

Det blir just nu mycket innebandy för ”JC” i nya rollen som assisterande tränare i division 1-laget Vetlanda IB. Nykomlingen har inlett med två raka segrar och spelar sin tredje seriematch i eftermiddag. I laget återfinns två tidigare VIBK:are Jonatan Green och Hampus Carlsson. 

– Innebandyn har tagit sin tid under de första månaderna samtidigt som fotbollen har varit igång. Det är första gången jag provar på att vara innebandytränare så det vill jag gärna ge chansen. Matchkänslan finns fortfarande kvar och det känns väldigt bra. Jag ångrar inte att jag tackade ja till Vetlanda. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt