Annons:

VIF-tränaren:

Vimmerby IF:s tränare Johan "JC" Carlsson tvingas se söndagens viktiga match mot Skärblacka IF från läktaren.

VIF-tränaren: "Om mina kalkyler stämmer kommer vi klara det"

Nedräkningen har börjat. Endast tre omgångar återstår av division 3-fotbollen och för Vimmerby IF väntar något av en ödesmatch på söndag, då man tar emot Skärblacka hemma.

Annons:

Tolv lag i serien. Lag nio får försöka kvala sig kvar, medan lag tio-tolv åker ur. För tian Vimmerby väntar åttan Skärblacka på söndag, och endast tre poäng skiljer dem åt.

– Jag tycker fortfarande att vårt utgångsläge är ganska bra. Jag låg på ett hotellrum i Stockholm i veckan och kalkylerade resten av matcherna för lagen där nere, och enligt den så kommer vi klara oss kvar, säger tränaren Johan ”JC” Carlsson och skrattar.

– Skämt åsido. Motståndarnas resultat räcker så klart inte, utan vi måste i första hand se till att göra vårt eget jobb.

Slog Skärblacka senast

Söndagens motståndare Skärblacka IF inledde säsongen strålande och var ett tag i serieledning. Efter förlusten mot Vimmerby (2-4) hände dock något, och sedan dess har man haft det tungt.

– Då gjorde vi en jättebra match. Jafr kom in i paus och gjorde tre mål. De var ganska enkelspåriga, lättlästa och med en tydlig spelidé, så vi ändrade vår defensiva press ganska snabbt, säger Johan.

 "Gör bra prestationer"

Säsongen har varit tung för Vimmerby också, och det har talats mycket om marginaler emot.

– Det är det där sista lilla som saknas. Sedan är det svårt att säga vad det är, hade man suttit på ett facit hade allt varit betydligt enklare, säger Johan.

– Samtidigt kan jag tycka att det är lite jobbigare när man gör bra prestationer men inte får ut något av det. Jag har tjatat om vår fysik, men det går inte att få tillbaka tre månaders försäsong nu med tre matcher kvar.

Starka med full trupp

Med nuvarande regler har det varit svårt för VIF at till fullo kunna utnyttja snabba övergångar från akademilaget, därför har man flera gånger lidit av en aning för tunn trupp. Det har inte minst visat sig då man saknat spelare och det har varit glest på bänken. Den gångna helgen hade man exempelvis tre utespelare på avbytarbänken, varav två hade varit sjuka i veckan innan.

– När vi har haft full trupp har vi varit starka och tagit poäng. Framför allt har vi då kunnat göra byten i andra halvlek som har förändrat matchbilden, säger Johan Carlsson.

 Absolut starkaste trupp

VIF-tränaren gläds därför åt att kunna mönstra absolut starkaste trupp till söndagens match, och han har segerreceptet klart för sig.

– Jag har ingen känsla av oro i gruppen, utan det viktigaste nu är att ge varandra energi – inte att ta den, och det tycker jag vi är bra på. Visst, glappet mellan attityd och frustration är inte långt, och det är jobbigt. Men som grupp är vi starka, därför är känslan positiv inför helgens match, säger VIF-tränaren.

"JC" upp på läktaren

För egen del får Johan Carlsson se matchen mot Skärblacka från läktaren då han visades upp på läktaren senast mot Sleipner.

Efter drabbningen mot Skärblacka återstår två matcher av serien. För Vimmerbys del Torstorp (som också är inblandat i striden kring det negativa kvalstrecket) borta och sedan Smedby (som då kan vara klart för kval uppåt) i den sista omgången. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt