Annons:

VIF-ikonen om att följa med VIF upp i trean:

Rickard Thuresson följer med VIF upp i division 3. Foto: Arkivbild

VIF-ikonen om att följa med VIF upp i trean: "Han tycker det är kul"

Det blir en 20:e säsong för Rickard Thuresson i Vimmerby IF. På tisdagen meddelade klubben att "Thure" följer med klubben upp i division 3.
– Det är framför allt Hjalmar (sonen) som tycker att jag ska spela. Han börjar bli så pass gammal att han följer med i matcherna, säger VIF-ikonen.

Annons:

Han var mycket tveksam i samband med att seriesegern firades på Gullemon. Men bara några veckor senare meddelar Rickard Thuresson att det blir en fortsättning med Vimmerby IF i division 3. 

Den rutinerade forwarden tänker göra en 20:e säsong i klubbens seniorlag.

– Jag kollade det hemma direkt och framför allt Hjalmar (sonen, reds.anm) tycker att jag ska spela. Han börjar bli så pass gammal att han kan kolla på matcherna och följa med. Han tycker det är roligt och så länge det funkar med allt runtomkring, så fortsätter jag gärna. Det kan vara svårt att få ihop det, men nu blir det så, säger Rickard Thuresson.

Hur ser dealen mellan dig och klubben ut?

– Nej, vi vet var vi har varandra och det är samma deal i år som tidigare. Jag tränar så mycket jag kan och David (Lindgren) vill att jag ska köra ett år till. Det är extra roligt för det kommer en dag när man är helt slut. Nu när han ställde frågan så känner jag att jag fortfarande har mycket att bidra med både på och utanför planen. 

Spelat sedan 2003

Rickard Thuresson har spelat i moderklubben Vimmerby IF och tillhört A-truppen sedan 2003. Det blir därmed den 20:e säsongen för honom kommande år i division 3. 

– Jag har varit med ett tag och det är klart att det är svårt att sluta då med. Det hade väl varit ett bra avslut att ta upp klubben i division 3 igen, men jag vill köra ett år till.

Är det sista säsongen eller tar du år för år?

– Man blir ju sämre och sämre med åren, så det är extra viktigt att hålla igång så mycket det går. Jag har inga större bekymmer utom att konstgräset sliter på kroppen. Det är framför allt när det är matcher, det tar mer på kroppen än en vanlig naturgräsmatch.

Thuresson har själv inte koll på hur många matcher han står noterad för. Men han lär vara i toppen.

– Det är nog helt omöjligt att komma ifatt Budo (Ericsson), men tittar man på rena a-lagsmatcher bör jag vara rätt nära. Han har väldigt många andra matcher, men han har varit och spelat de matcherna också så ingen kan ta ifrån honom det. Jag får väl sitta ned med Budo och kolla på det, säger han och skrattar.

Vill vara anfallare

VIF-ikonen spelade både anfallare och mittback den gångna säsongen, men det är en position han helst vill spela på.

– Det är forward jag vill vara. Att jag var mittback ibland berodde mer på att vi hade skador och avstängningar. Då blev det naturligt för mig att gå ned som mittback och det har funkat helt okej, men det är central forward jag ska spela. 

Hur ska det bli med division 3 igen?

– Det ska bli roligt. Klart det kommer bli tuffare absolut, men vi har mycket roligt på gång. Spetsar vi truppen rätt så kan det bli väldigt intressant.

"Vet vad han kan"

Under måndagen stod det klart att Karlo Goranci återvänder till Vimmerby från rivalen Gullringen.

– Jag har spelat med honom tidigare och vet vad han kan. Det är framför allt på planen jag ser hans spets, men det lockar nog honom med lite tränarutbildningar och så. Han vill satsa på det.

Vad kan man ha för förväntningar?

– Många är nog sugna på det. Det blir lite omstart och nystart. På sikt bör väl ambitionen vara att vinna trean, men det är nog för tidigt att göra det direkt. Klart man vill vara med i toppen, men det är bra om föreningen hänger med. Det är inte så många som spelat på den nivån tidigare heller.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt