Annons:

VIF-ikonen:

Rickard Thuresson är besviken på Sebasthian Svenssons agerande och ifrågasätter om den sistnämnda kan vara kvar i Vimmerby IF. Foto: Linus Johansson

VIF-ikonen: "Det är ett svek mot föreningen"

Efter att ha uttryckt besvikelse över sin position kom Sebastian Svensson och David Lindgren överens om att Svensson skulle avstå den viktiga matchen mot Hässleholm. Trotjänaren Rickard Thuresson reagerar starkt på händelsen.
– Det är helt oacceptabelt, säger han.

Annons:

I går avslöjade Dagens Vimmerby att nyckelspelaren Sebasthian Svensson avstod VIF:s senaste match på grund av sitt missnöje med att placeras som yttermittfältare. Till Dagens Vimmerby sa Svensson själv så här: 

– Jag tog kontakten med David. Jag sa inte ordagrant att jag inte skulle vara med om jag fick spela yttermittfältare, men jag frågade hur det var tänkt och då kom vi överens om att jag skulle vila den matchen. Det var ömsesidigt och det är en ny vecka nästa vecka, säger han. 

"Ger bara negativ inverkan" 

Händelsen får Vimmerby IF:s trotjänare Rickard Thuresson, med VIF som moderklubb, att reagera.

– Det är helt oacceptabelt. Ett svek mot föreningen, oss spelare och ledare som lägger ner all den tid vi gör. Var är hjärtat och ödmjukheten gentemot VIF? Är man så missnöjd med sin position ska man ändå följa med och sitta på bänken för att vara tillgänglig för alternativt inhopp och stötta laget på bästa sätt nu när vi är i detta prekära läget.

Thuresson anser att Svenssons framtid i klubben måste diskuteras framöver:

– Även att vi har en tunn trupp så ser jag att en fortsättning för honom bara ger negativ inverkan på laget. Då är det bättre att släppa fram unga spelare som vill. Se bara på Oskar Bergman som spelade 90 minuter senast och gör det prickfritt.

Hur tycker du att klubben ska agera?

– Det är inte min sak att bestämma men jag har rätt svårt att se hur hans agerande stärker laget på något sätt. Det är ett beteende som endast sätter sig själv i första hand och inte laget.

 "Vissa orkar inte i 90 minuter"

I går kunde Dagens Vimmerby även berätta att huvudtränaren Johan Carlsson inte tränar laget under resten av vårrsäsongen. Enligt herrkommitténs Bertil Karlsson är det ett beslut fattat ”i konsensus”.

– Jag med många andra har fullt förtroende för ”JC”. Men det vi sysslar med är resultatbaserat och någon måste stå som ansvarig när vi inte levererar på planen. Jag hade gärna sett en fortsättning för Johan, men nu är det David som är ansvarig och det är det den bästa interna lösningen. Och jag gillar de avtryck han har satt i veckan.

Hur ser du på er situation?

– Klart att man hade önskat att vi haft ett bättre utgångsläge nu när serien vänder. Men jag måste ändå säga att vi har haft en hög högstanivå i många matcher, där första halvlek mot Hässleholm senast sticker ut. Jag ser egentligen ingen oro utan tror fortfarande att vi kommer klara av ett nytt kontrakt.

Varför har ni hamnat i det här läget?

– Serien är bra, det är inget snack om saken och tappet av sex ordinarie spelare blev precis lika stort som jag trodde. Och tyvärr så har vi spelare som är av hög kvalitet men lite för bekväma på träningar. Vissa orkar helt enkelt inte 90 minuter.

Vad krävs för att ni ska klara nytt kontrakt?

– Får vi bara vara friska och hela så har vi som jag sa tidigare goda chanser. En sån spelare som Abbe (Abdulrahman Kharma) tar kliv varje vecka. Han kommer vara en stor del i att vi klarar nytt kontrakt. Folk vet nog inte vilken potential han besitter. Det är även viktigt att vi får behålla ”Holma” (Johan Lundin) som nu börjar komma in i division två-tempot igen. Hans ledaregenskaper och driv kommer att behövas i höst. Vi behöver även spetsa till truppen lite för att öka konkurrensen inför hösten. Det ger bättre fart på träningarna som generar bra förutsättningar för att vinna matcher.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt