Annons:

  • Gullringen tittar på offensiva förstärkningar – målvakten gör comeback

    Simon Henriksson provtränar med Gullringens GoIF och är en offensiv spelare som division 4-klubben är på jakt efter. Foto: Ossian Mathiasson

  • Gullringen tittar på offensiva förstärkningar – målvakten gör comeback

    Södra Vi IF-mittfältaren Elias Karlsson provtränar med Gullringen.

Gullringen tittar på offensiva förstärkningar – målvakten gör comeback

Två tredjedelar av Gullringens GoIF:s ledarstab är klar. Flera nyförvärv har presenterats – och nu tittar klubben på offensiva förstärkningar. 

Annons:

Det var under gårdagskvällen som Gullringen presenterade stora delar av sin tränarlösning. Mittbacken Ola Lindblom kommer axla rollen som tränare tillsammans med Patrik Wärnehall. Lindblom och Wärnehall kommer ha ett delat ansvar och sköta träningar och matcher tillsammans. En tredje person ska plockas in i ledarstaben. 

– Vi känner varandra och litar på varandra så det känns bra. När Ola (Lindblom) ville ha med mig så kände jag att jag aldrig har varit med som tränare från början och var sugen på att testa det en gång, säger Patrik Wärnehall och fortsätter:

– Jag sa faktiskt i ett tidigt skede att jag ville arbeta bort mig från rollen som matchcoach och bara sitta med i sportgruppen. Får man frågan blir man hedrad och smickrad. Frågan kom från Ola eftersom han var huvudspåret. Han ställde frågan till mig och vi har diskuterat upplägget sinsemellan och även med spelartruppen.

Vad är det som har dragit ut på tiden med tanke på att det blir en intern lösning?

– Diskussionerna började helgen innan Karlo (Goranci) försvann till Vimmerby. Vi hade på känn att han skulle försvinna och Ola sa att han var sugen på tränarrollen, vilket även Karlo gjorde förra året. Ola har funderat och fått okej hemifrån så på den vägen är det, säger Patrik Wärnehall. 

"Noga med att kolla vad spelartruppen tycker"

Patrik Wärnehall känner att klubben har fått med sig spelartruppen på den här tränarlösningen. 

– Vi har talat om för spelarna att vi kommer fortsätta på samma spelsätt oavsett vem som blir tränare och sagt att vi vill få in en tränare som vill fortsätta spela fotboll. 

Hur blir det med din egen roll eftersom du är drivande i klubbens sportgrupp?

– Det är en bit som vi har diskuterat då det blir som att vi anställer oss själva. Vi har varit väldigt noga med att kolla vad spelartruppen tycker. Hade vi inte haft med oss spelarna så hade jag inte hoppat på tränaruppdraget. Det är ändå de som ska stå ut med tränarna, säger Wärnehall. 

Ola Lindblom kommer axla rollen som spelande tränare och vara ansvarig för hur träningarna ska läggas ut. 

– Jag och ”Patte” pratar nästan varje dag. Är ”Patte” borta så kan jag kliva in och hålla i träningen. Jag känner mig som en naturlig pådrivare och gillar att snacka ute på planen, säger Ola Lindblom. 

När ska den tredje personen vara på plats?

– Förhoppningsvis innan månaden är slut, säger Wärnehall. 

Tittar på offensiva förstärkningar

Gullringen har värvat Axel Hoppe Adolfsén, Rasmus Bexell, Martin Höglind Stridell och Kevin Moll. Det finns flera spelare från närområdet som provtränar med division 4-klubben. 

– Vi har några inbjudna spelare som tränar med oss. Nu är det väl offensiva spelare som vi tittar på, ett par-tre mittfältare och en-två forwards, säger Wärnehall.

Vad är statusen kring Erik Lindblad?

– Vi får se vad som händer. Han är såklart en intressant spelare som har spelat här tidigare och gjort bra ifrån sig. 

DSK-forwarden imponerar på tränarna

Djursdala SK:s anfallare Simon Henriksson, som gjorde åtta mål i division 4 den gångna säsongen, finns på Gullringens radar. 

– Det är också en intressant spelare. Han är vältränad nu och har verkligen visat framfötterna på träningarna. Han är en måltjuv och har bra spelförståelse, säger Patrik Wärnehall. 

Ola Lindblom lägger till:

– Han har framför allt imponerat på träningarna och är jätteduktig. Han kämpar och är en slitvarg, säger Ola Lindblom.

Målvakten Tom Polder siktar på att göra comeback efter att ha varit borta från fotbollen i ett år. Det betyder att Gullringen har tre målvakter klara för kommande säsong: Petter Gustafsson, Kevin Moll och Tom Polder.  

– Vi la in honom på hemsidan i höstas då han började träna med oss i september. Han var med ett par gånger i veckan för att kunna vara backup eftersom Billy (Inkoom) fick nytt jobb och inte kunde träna lika mycket. Vi ringde Tom som kom, hjälpte till och ställde upp. Han har blivit sugen under resans gång och tänkt fortsätta på samma sätt och vara med på en-två träningar i veckan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt