Annons:

Fler mål, färre insläppta och fler poäng – det är Gullringens mål med säsongen

Gullringen spelar premiär i damfyran på måndagskvällen. Foto: Arkivbild

Fler mål, färre insläppta och fler poäng – det är Gullringens mål med säsongen

Gullringens GoIF kliver ikväll in division 4-säsongen. Hemmamatch mot Tjust B väntar på Gullemon.
– Det är en spänd förväntan, säger tränaren Mats Söderkvist.

Annons:

Det var en tuff division 4-säsong för Gullringens GoIF ifjol. Visserligen vann laget den allra sista matchen, men det var också de enda poäng laget fick med sig. 

I år är förhoppningen att göra fler mål, släppa in färre och ta fler poäng.

– Det är en bra sammanfattning av våra förhoppningar. Sedan får vi se om det blir en realitet eller inte. Vi har jobbat på och gjort det vi tror på. Den stora skillnaden nu är kontinuiteten jämfört med när jag kom in som tränare. Då handlade mycket om att släcka bränder och sätta in punktinsatser. Nu kan vi jobba mer långsiktigt. Det är en jättestor skillnad, säger Mats Söderkvist. 

Det har gått lång tid sedan Gullringen senast spelade en tävlingsmatch.

– Det är åtta eller nio månader nu utan tävlingsspel och visst finns det en viss nervositet. Men det har vi omvandlat till en spänd förväntan. Det är viss skillnad att spela åtta mot åtta på träning gentemot elva mot elva i tävlingssammanhang. Vi har gjort väldigt mycket rätt och tränat på bra. Allt vi har gjort ska avspegla sig i seriepremiären. Att det blev enkelserie är tråkigt, men för vår del har det inneburit ännu mer gnuggande och filande på det som vi vill förbättra. Vi har ett väldigt ungt lag i mångt och mycket som har en stor utvecklingspotential.

"Alltid ovisst"

Mats Söderkvist uttryckte kaxigt, när han tog över, att Gullringen skulle vinna serien inom två år.

– Det blir inte i år, men potentialen finns och jag har mina egna ambitioner. Vi ska inte vara ett stryklag som vi varit tidigare. Vi ska ta fler poäng och göra fler mål, det är en uttalad målsättning. Sedan kanske vi inte rår på lag som Tjust eller Vimmerby. Allt beror ju på vad de kommer med för lag. Det är det som är svårt att veta med b- och c-lag. Kommer de med starkt lag kan det bli åka av för våra tjejer.

På måndagskvällen väntar just Tjusts b-lag på Gullemon.

– Att möta lag som har ett lag högre upp i seriesystemet är alltid ovisst. Allt hänger på vilka spelare de ställer på planen. Av det jag såg förra året var det inget lag som skrämde oss. Förra året orkade vi sisådär 60 minuter, efter det blev vi ifrånsprungna. Det hoppas jag inte ska hända i år. Vi har haft en bättre och mer ordentlig försäsong. 

Är det någon spelare du tycker har utvecklats mycket?

– Alla har tagit stora kliv. Vi har en ganska tunn trupp sett till spelare som tränar kontinuerligt och regelbundet, men vi har legat på 14-15 någonting som kommer varje gång. Både individuellt och som lag har vi tagit väldigt stora kliv. Vi har också fått in två väldigt bra nyförvärv i form av Nettan Lind och Sandra Edlund. De går rätt in i startelvan och ger rutin, trygghet och inte minst kvalitet. Det är precis vad vårt lag behöver. Som de själva säger, så behöver vi några "fotbollsmorsor", säger Mats Söderkvist och skrattar. 

Missar premiären

Han pekar ut Tjust B, VIF C, IFK Oskarshamn/Rödsle BK B som potentiella serievinnare.

– Sedan finns det några andra b-lag också, men det är svårt när man inte vet vad de kommer med för lag. 

Själv missar dock Mats Söderkvist kvällens premiär, då hans sambo fyller 50 år.

– Jag försökte få henne att inse att vi kunde fira på Gullemon och att mittcirkeln är ledig i halvtid, säger han och skrattar:

– Jag har full tillit till att "Micke" Eklund och laget löser det. 

Fakta

Lagen i division 4: IFK Oskarshamn/Rödsle BK B, Vimmerby IF C, Tjust iF FF B, Västerviks Damfotboll B, Högsby IK, Hultsfreds FK B, Rosenfors IK. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt