Annons:

Edman tar JC:s roll i Storebro – och Bäckman fortsätter

Johan "JC" Carlsson behöver bara ha siktet inställt på sig eget spel i Storebro IF nästa säsong. Hans roll i tränarstaben tas av Andreas Edman i bakgrunden. Foto: Jakob Karlsson

Edman tar JC:s roll i Storebro – och Bäckman fortsätter

Johan ”JC” Carlsson har varit spelande tränare i Storebro i två mycket framgångsrika säsonger. Nästa år inriktar han sig bara på spelarbiten – och hans plats i ledarstaben övertas av Andreas Edman. – Det viktigaste för mig var att ha kvar ”JC” som spelare, säger huvudtränaren Per Bäckman.

Annons:

Tränare i Vimmerby IF. Spelare och tränare i Storebro IF. Jodå, Johan ”JC” Carlsson har haft en del att stå i under fotbollssäsongen 2015.

Nästa år blir det ett uppdrag mindre. Idag förlängde ”JC” sitt kontrakt med Vimmerby IF. Samtidigt står det klar att han inte kommer ha något tränaruppdrag i moderklubben Storebro nästa säsong.

– Vi har diskuterat det här rätt mycket och det viktigaste för mig var att ha kvar honom som spelare i klubben. Jag tror att det kan bli skönt för Johan att bara inrikta sig på att spela. Det blir en annorlunda kravbild jämfört med att vara avlönad av en förening, säger Per Bäckman.

Klarar ”JC” att hålla sig borta från ledarbiten?

– Vi är rätt klara med att han kommer och ska ta plats ändå. Det kan uppstå två problem: antingen att spelarna inte tycker om det eller att jag som tränare inte gör det. Men jag har inga problem med det och jag tror inte att spelarna kommer att ha det heller. För mig är det en fördel att ha sådana spelare i ett lag.

Bäckman stannar som huvudtränare

Succétränaren Per Bäckman följer med Storebro upp i division fyra nästa säsong. Ny assisterande tränare blir rutinerade spelaren Andreas Edman.

– Det ska bli en rolig säsong och det blir en spännande serie. Jag hoppas att vi får behålla alla spelare och att vi även kan förstärka med ett par. Några spelare har varit ute och provtränat.

Vilka?

– Det behåller jag för mig själv än så länge.

Storebro inleder arbetet med truppen till nästa år under följande vecka.

– Vi har inte börjat inventera riktigt än, men ingen har deklarerat att den ska lägga av.

Fortsätter Jimmi Wickström?

– Jag har inte pratat med honom än, men givetvis hoppas jag det.

”Borde finnas intresse”

Storebro har gått fram som en ångvält två år i rad – och vunnit både division sex och fem i stor stil.  

– Det borde finnas intresse för våra spelare, men när det gäller de äldre tror jag inte att de är villiga att spela högre upp. En spelare  Mohammed Shafa Ibrahim har gjort det fruktansvärt bra. Han har sagt att han ska spela i Storebro nästa år, men det kan alltid dyka upp något. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt