Annons:

Här lyfter Storebro mot nytt kontrakt - ”JC” avgjorde derbyt

Storebro jublar efter att Johan Carlsson gjort matchavgörande 3-2 i derbyt mot Hultsfred. Foto: Linus Johansson

Här lyfter Storebro mot nytt kontrakt - ”JC” avgjorde derbyt

Mot alla odds har Storebro IF allt i sina egna händer inför den sista omgången i division fyra. Det står klart efter att SIF i dag bortabesegrat Hultsfreds FK med 3-2. – Vinner vi sista matchen är det klart, svårare än så är det inte, säger Johan Carlsson, som klev fram som hjälte i derbyt.

Annons:

Storebro IF har på många sätt haft en makalös säsong. Trots en sällan skådad otur med skador och sjukdomar har laget lyckats resa sig gång på gång. I dag gjorde de det igen. Den här gången genom att spela bort Hultsfreds FK från kampen om seriesegern i division fyra. 3-2-segern innebär också att Storebro har ett nytt kontrakt i sina egna händer inför den sista omgången. Där väntar kölaget Sävsjö på hemmaplan.

– Egentligen är det osannolikt att vi sitter i den här situationen och har allt i egna händer. Med alla problem vi har haft borde det inte vara så. Nu ska det bli roligt att spela den sista matchen, säger bortatränaren Per Bäckman. 

”En sjuk räddning”

Matchen mot Hultsfred blev ungefär lika märklig som Storebros säsong i stort. Redan efter sex minuter hade gästerna gått fram till en 2-0-ledning efter mål av Viktor Ström och Johan Karlsson. Den sistnämnda avslutade läckert i bortre krysset.

Men bortalaget tappade initiativet. Albert Johansson reducerade efter en kvart och tio minuter före halvtid kvitterade Sebasthian Svensson till 2-2 på straff.

Men det här var ändå Storebros dag. Och det var Johan ”JC” Carlssons dag. Efter 60 minuters spel tråcklade han sig förbi flera HFK-försvarare och tryckte dit matchavgörande 3-2 bakom Joachim Johansson.

– Jag skulle ha gjort ett innan också, men då gjorde han (Joachim Johansson) en sjuk räddning. Det var skönt att få revansch på honom, säger Johan Carlsson.

Handlade om energi

Målet kom i ett mycket viktigt skede av matchen.

– Ja, det var läge för att mål där. Innan målet kändes det som att vi började fundera på om vi skulle klara av det, säger 3-2-målskytten.

Gästerna lyckades sedan hålla ifrån till tre otroligt viktiga poäng, som också tog laget upp på säker mark inför den sista omgången.

– Vi sa innan matchen att allt handlade om energi och det visade vi verkligen. Det var skillnad jämfört med när vi mötte Hultsfred i våras. Killarna jobbade på fantastiskt bra, tyckte Per Bäckman.

Johan Carlsson:

– I dag var vi inte här för att bjuda på bra fotboll, vi var här för att ta tre poäng.

Turstövlarna åkte på

Och kanske gjorde Per Bäckman ett viktigt val innan matchen, när han valde att ta på sig sina turstövlar.

– Jag tog fram dem efter en förlust mot Mariannelund i division sex. Sen tog jag av dem igen när vi förlorade, men i dag kände jag att det var dags att plocka fram dem. Så jag tillägnar segern till mina stövlar, skrattar Storebrotränaren.

Många spelare i bortalaget gjorde starka insatser. Bäst var den rutinerade trion Johan Carlsson, Jonas Fors och Erik Pettersson. Även Robin Flöisbon, som visade bra energi större delen av matchen, bör nämnas.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt