Annons:

Ström står stadigt i spelarflykten: ”Alla förväntar sig det”

Trotjänaren Viktor Ström får en viktig roll i Storebro. Foto: Simon Henriksson

Ström står stadigt i spelarflykten: ”Alla förväntar sig det”

Viktor Ström tillhör på ett sätt ett utdöende släkte. Han har nämligen spelat i en och samma klubb i hela sin aktiva fotbollskarriär.
– På ett sätt är det en bekvämlighet. Jag vet hela tiden vad jag får i Storebro, säger trotjänaren.

Annons:

Förra säsongen lyckades Storebro IF kvala sig kvar i division fem. Sedan dess har mycket vatten flutit under broarna. Sedan i höstas har ett koppel viktiga spelare lämnat föreningen. Antalet spelarförluster är fler än tio stycken och antalet nyförvärv just nu åtta stycken.

En som trots spelarflykten står kvar, och har gjort det under hela karriären, är Viktor Ström. En annan är målvakten Fredrik Ströberg.

– Ingen av oss har varit någon annanstans utan vi har alltid spelat i Storebro. Vi är väl lite av det gamla stuket som stannar kvar i sin klubb, säger Viktor Ström.

Vad beror det på att du har stannat kvar?

– På ett sätt är det en bekvämlighet. Jag vet hela tiden vad jag får i Storebro. Det har funnits andra alternativ genom åren, men jag har aldrig varit intresserad av att byta. De senaste säsongerna har vi tappat många spelare och då känns det som att jag har ett ansvar att vara kvar, alla förväntar sig det.

Stark försäsong

Storebro har fått in en del intressanta spelare, men lär nog få rikta in sig på en säsong i tabellens nedre skikt. Det är i alla fall vad många tror.

– Det kan nog bli tufft. Vi har ju mer eller mindre tappat en startelva. Samtidigt öppnar det upp för andra. Det blir en generationsväxling, men det behövs ju också någon gång, säger Viktor Ström.

Försäsongen har dock visat att Storebro, under ledning av Peter Magnusson och Torbjörn Allvin, kan ha något spännande på gång.

– Det har nästan gått bättre än vad man själv hade trott. Jag tycker att vi har gjort det väldigt bra på försäsongen, framförallt defensivt. Problemet vi har är att vi gör för få mål och det är ett problem vi haft i flera år. 

Tror på Jigsved

Viktor Ström hoppas att Erik Jigsved, ungt nyförvärv från Vimmerby IF, ska kliva fram och göra en del mål.

– Jag tror mycket på Erik. Det finns potential där och får han lite medflyt kan det trilla in lite mål.

Vad krävs för nytt kontrakt?

– Vi måste sätta vårt försvarsspel och tro på vårt spel. Sen får vi inte segla iväg om vi skulle vinna ett par matcher, det gäller att vi är realistiska hela tiden. Vi har en ganska tunn trupp och klarar inte av att få för många skador.

Stötta de unga spelarna

Under försäsongen har Viktor Ström spelat såväl högerback som mittback och innermittfältare.

– De kan sätta mig var de vill och jag kommer att spela där. Jag ska försöka bidra med min rutin och ta ansvar gentemot de yngre killarna och stötta dem, säger han.

Storebro möter Ankarsrum i sin seriepremiär på lördagen.

Fakta

Storebro IF (division fem)

Nyförvärv:Mahmoud Moustafa (Vimmerby IF), Richard Quimbay Altamar (do), Erik Jigsved (do), Ahmed Ibrahim (do), Dzenan Hrnic (Djursdala SK), Emmanuel Mungutu (Gullringens GoIF), Martin Gunnarsson (Frödinge/Brantestad SK), Kenan Alnasmeh (SK Lojal), Dino Teljigovic (do).

Förluster:Anton Palmér (Gullringens GoIF), Arbnor Mataj (do), Bellal Adem Nur (Djursdala SK), Theo Eklund (IFK Tuna), Hamidreza Heidari (do), Jimmi Wickström (Hjorted/Totebo), Marcus Skoog (Målilla GoIF), Johan Bergstrand (BB 2001), Mohammed Ibrahim (slutat), Viktor Svensson (do), Kadrija Husic (do), Jonathan Edgren (osäker).

Seriefavoriter:”IFK Tuna och Södra Vi, de har värvat bra. Jag skulle bli förvånad om de inte är med i toppen”, säger tränaren Peter Magnusson.

Lagen i division fem nordöstra:Ankarsrums IS, Djursdala SK, Fagerhults AIK, HM IS, IF Ariel, IF Stjärnan, IFK Tuna, IFK Västervik, Ruda IF, Storebro IF, Södra Vi IF och Tjust IF FF.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt