Annons:

SVIF:s derbyknock - gjorde processen kort med Storebro

Södra Vi fick jubla fem gånger om mot Storebro. Foto: Simon Henriksson

SVIF:s derbyknock - gjorde processen kort med Storebro

Södra Vi IF stod för en riktig derbyknock i bortamatchen mot Storebro IF. SVIF vann med hela 5-0 och plockade därmed tre extremt viktiga poäng i jakten på ett nytt division fem-kontrakt.

– Segern ger oss lite arbetsro, konstaterar SVIF-tränaren Michael Elmér.

Annons:

Södra Vi tog ett jättekliv mot ett nytt kontrakt i och med dagens solklara 5-0-seger mot Storebro. SIF däremot är fortsatt kvar på nedflyttningsplats, men har bara en poäng upp till Ankarsrum på säker mark.

I SVIF-lägret var det av förklarliga skäl klackarna i taket.

– Det var lite ketchupeffekt idag och det var gott att se att spelet finns där när det väl stämmer för oss. Sen är det klart att vi vill visa det i fler matcher än vi gjort, säger Michael Elmér.

Började trevande

Stor segerorganisatör för bortalaget var Anton Brorsson, som gjorde lagets två första mål i matchen, varav det första på straff, och även fyllde på med en tredje fullträff. Övriga målskyttar var Elias Karlsson och Jonathan Gustafsson.

– Vi började lite trevande båda halvlekarna och Storebro hade sina chanser inledningsvis, men sett över hela matchen var det en klart rättvis seger. Det kunde till och med ha blivit något eller några mål till på slutet. Vi gjorde en bra laginsats där vi höll ihop lagdelarna. Nu har vi en viktig match mot Ankarsrum kommande helg, konstaterade Elmér.

"Dra ett streck över den här matchen"

Storebrotränaren Peter Magnusson var långt ifrån nöjd med sitt lags insats.

– Vi ville gå ut och göra en bra kamp av det, men tyvärr underpresterade vi som lag idag och gav Södra Vi för mycket tid och ytor. De vann fullt rättvist. Vi får dra ett streck över den här matchen och komma igång igen och koncentrera oss på nästa match, säger Magnusson.

Samtliga spelare i Södra Vi fick beröm, med en extra klapp på axeln till tremålsskytten Anton Brorsson och målvakten Pontus Holm. I Storebro kan samtliga bättre, men David Nilsson var den som åtminstone försökte göra skillnad.

Tabellen finns HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt