Annons:

DIVISION 5-LAG DRAR SIG UR EFTER SPELARFLYKT:

Fagerhults AIK drar sig ur division 5 nordöstra efter att flera spelare meddelat att de inte vill spela fotboll längre. Foto: Bildbyrån

DIVISION 5-LAG DRAR SIG UR EFTER SPELARFLYKT: "DRÅPSLAG"

Inte en enda spelad match. Här kommer ett överraskande besked. Fagerhults AIK har beslutat sig för att dra sig ur division 5.
– Det ser mycket dystert ut. Vi får inte ihop lag och kommer dra oss ur serien, säger Andreas Front i Fagerhults AIK.  

Annons:

Många personer höjde säkerligen på ögonbrynen när Fagerhult ställde in förra helgens premiär mot seriefavoriten IFK Västervik på grund av spelarbrist (!). Nu på lördag skulle de ha mött Djursdala SK på hemmaplan, men det blir inget spel. 

Vår tidning kan nu berätta att föreningen drar sig ur innan seriespelet ens har börjat.

– När vi förra tisdagen skulle kalla ihop laget inför matchen mot Västervik var det flera av killarna som helt plötsligt inte ville spela fotboll längre. Beskedet kom som ett dråpslag och helt utan förvarning, säger Andreas Front. 

Vad har spelarna angett för skäl?

– Det har nog inte varit något ärligt svar på varför. De sa att de inte ville spela men vi tror att det är de långa resorna. De flesta i vårt lag bor i grannbyn Åseda och att åka 13 mil för att spela en division 5-match i Västervik är väl i längsta laget. Vi tror att det är grundorsaken och sen finns det säkert bakomliggande orsaker. Det har inte varit någon osämja utan det bara dök upp hux flux. Det är flera av våra bästa spelare som lämnar och även om vi får ihop lag är det inte lönt att åka och spela division 5 med materialet vi har. Vi kommer förlora varje match med 10-15–0, säger Andreas Front. 

"Förstår inte hur folk tänker"

Fagerhult hade 20 spelare i truppen inför säsongen och är nu nere på elva-tolv spelare. 

Hur ser du på att flera spelare lämnar ett sådant besked under premiärveckan?

– Det är jättetråkigt. Jag förstår inte hur folk tänker och inte kan meddela i god tid. I min värld finns det inte att man gör så men det är väl en ny värld där ute. Jag är 80-talist och då var man glad för att man fick spela match, säger Front. 

Fagerhult vann sin division 6-serie i fjol och såg fram emot att spela division 5-fotboll för första gången på många herrans år. 

– Det var jättepositivt förra året när vi gick upp och alla ville spela i division 5. Helt plötsligt är det tvärtom och hälften av spelarna vill inte spela. Det är inte roligt för föreningen när vi väl har tagit oss upp i division 5 igen. Känslan var att vi skulle hålla oss kvar och placera oss i mitten av tabellen. 

Finns det någon räddning?

– Vi har haft krismöte med fotbollssektionen varje kväll och vi hittar ingen väg framåt. Det är för många spelare som har försvunnit. Vi har en "kristräff" i kväll för att få ett styrelsebeslut på att vi drar oss ur serien. 

Klubben har undersökt möjligheten att få spela i division 6, men Smålands Fotbollförbund har sagt att det är försent. Det blir istället spel i en reservlagsserie i år. 

– Vi har sedan tidigare ett reservlag anmält, får spela dessa matcher och hoppas att folk tycker att det är någorlunda kul. Vi har många äldre killar som inte satsar så hårt utan spelar i b-laget. De vill inte spela a-lagsfotboll och absolut inte i division 5. De kan sin kapacitet och spelar för att det är kul och att de vill röra på sig. 

"Så bra lag hade vi inte"

Fagerhult hade varit en ny bekantskap för alla lag i årets upplaga av division 5 nordöstra. Frågan om hur bra respektive svaga laget är får lämnas obesvarad.

– Spelarna som har försvunnit är bra och har spelat division 4-fotboll i Åseda. 

Det har ryktats om att ni har spelare som har spelat i division 2 och division 3?

– Haha, nej. Så bra lag hade vi inte haft. Det är ingen som har spelat i de divisionerna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt