Annons:

FBSK får gå på tränarjakt:

Daniel Wessman blir inte kvar som tränare i FBSK 2024. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

FBSK får gå på tränarjakt: "En del av truppen ville ha en ny röst"

Det blir ingen Daniel Wessman i Frödinge/Brantestads SK 2024. Parterna går skilda vägar.
– En del av truppen ville ha en ny röst, säger Henrik Blomberg i fotbollssektionen.

Annons:

Det var en tuff höst för Frödinge/Brantestads SK med få spelare och klubben fick till och med lämna WO till en av matcherna. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för huvudtränaren Daniel Wessman. Inte heller Mikael Johansson blir kvar i ledarstaben.

– Det är i samförstånd kan man säga. Vi är nöjda med jobbet som Daniel har gjort, men i en utvärdering med spelarna har det framkommit att en del av truppen vill ha en ny röst. Daniel har också själv sagt att det var tufft i höstas med skador och när man behövde jaga mycket folk. Det har tagit mycket energi från honom och därför har vi landat i det här, säger FBSK:s Henrik Blomberg.

Det ska inte finnas någon splittring mellan parterna. 

– Nej, det är inga hard feelings. Vi tyckte likadant. 

Edlund håller i träningarna

Just nu sköter rutinerade Sandra Edlund träningarna och Blombergs önskemål är att hon ska finnas med i en tränarlösning.

– Vi jobbar på en lösning och har en krok ute nu, men inget är klart. Sandra håller i det så länge och jag ser jättegärna henne som en del av lösningen. Men vi behöver en till och har en krok ute som sagt. 

Sandra Edlund säger själv att hon inte bestämt sig. 

– Jag håller i det så länge medan vi jobbar på en lösning. Jag är tillfrågad, men det hänger på att få tiden att räcka till. Det är ett ansvar att vara med och jag måste undersöka om pusslet fungerar. Jag har inte haft någon sådan roll tidigare, men är rätt känd av tjejerna och trivs väldigt bra i gruppen. 

Inte mer spel

Mer spel tror Sandra Edlund dock inte på.

– Man ska inte utmana ödet. Mitt korsband gick och det är väl ett tecken om något. Jag är inte jätteung längre, men tycker det är ett härligt gäng och vill gärna vara med på något sätt. 

När tar du ett beslut?

– Det kan jag inte svara på. Jag kan nog inte tänka mig att vara huvudtränare, men en assisterande roll kanske. Det är kul, det tycker jag. 

Så är truppläget

FBSK har hittills fått klartecken från 16 spelare inför nästa säsong.

– Man behöver vara mycket fler än så. Alla prioriterar inte fotbollen högst, men vi håller tummarna, säger Sandra Edlund. 

Henrik Blomberg säger att det kunde sett mycket värre ut.

– Vi har sex som studerar, men som kommer vara med när de kan och är hemma. Vi har kanske fem som är lite osäkra också. Träningsnärvaron i år var för låg och vi behöver helst ha in två till fyra spelare till. Men läget är okej, säger han.

Vi har sökt Daniel Wessman för en kommentar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt