Annons:

Efter avskedet från FBSK – Wessman tar över nystartat damlag

Frödinge/Brantestad-tränaren Daniel Wessman presenteras som ny huvudtränare för Blackstad/Odensvi IF:s nystartade damlag. Eleonor Nilsson följer med tjejerna upp till seniorfotbollen och blir assisterande tränare. Foto: BOIF

Efter avskedet från FBSK – Wessman tar över nystartat damlag

Daniel Wessman fortsätter inte som tränare för Frödinge/Brantestad SK:s damlag. Han tar istället över Blackstad/Odensvi IF:s nystartade damlag. 

Annons:

Vår tidning rapporterade för en tid sedan om att Blackstad/Odensvi kommer ställa upp med ett damlag i seriespel 2024. Sedan sammanslagningen av Blackstad IF och Odensvi IF har föreningarna aldrig haft ett gemensamt damlag. 

Nu är tränarlösningen på plats. 

Daniel Wessman lämnar uppdraget som huvudtränare för Frödinge/Brantestad SK:s damlag och kliver in som tränare för BOIF:s nystartade damlag.

”Han har gedigen tränarerfarenhet av damfotboll och är ett välkänt namn i lokalfotbollen. Daniel har varit tränare i ett flertal föreningar, senast i Frödinge/Brantestad SK”, skriver BOIF i ett Instagraminlägg. 

Eleonor Nilsson har varit ledare inom ungdomsfotbollen i BOIF i flera år och blir assisterande tränare till Daniel Wessman.

"Vi väntar med spänning på en säsong för BOIF:s första damlag", skriver BOIF. 

Vår tidning skrev nyligen att FBSK och Daniel Wessman kom överens om att gå åt varsitt håll efter säsongens slut. 

"Det är i samförstånd kan man säga. Vi är nöjda med jobbet som Daniel har gjort, men i en utvärdering med spelarna har det framkommit att en del av truppen vill ha en ny röst. Daniel har också själv sagt att det var tufft i höstas med skador och när man behövde jaga mycket folk. Det har tagit mycket energi från honom och därför har vi landat i det här", sa FBSK:s Henrik Blomberg till vår tidning då. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt