Annons:

Nu tar Hanna nästa kliv i livet och karriären: ”Det var solklart”

Hanna Nilsson flyttar inom kort till Linköping för studier vid fotbollsgymnasiet. Foto: Linus Johansson

Nu tar Hanna nästa kliv i livet och karriären: ”Det var solklart”

Inom kort lämnar Hanna Nilsson tryggheten hemma i Frödinge. Flyttlasset går till Linköping för studier vid fotbollsgymnasiet på Fria Läroverken.
– Det känns jättebra, jag är inte alls nervös egentligen, säger Hanna Nilsson.

Annons:

Inom kort lämnar många ungdomar Vimmerby kommun för studier vid olika idrottsgymnasium. Hanna Nilsson är en av dem. För henne väntar en flytt till Linköping för att satsa hårt på fotbollen.

– Det känns jättebra. Jag är inte alls nervös egentligen, även att jag kommer dit själv. Jag tycker att det ska bli skönt att komma ifrån lite, säger Hanna Nilsson.

Valde mellan två städer

För Frödingetjejen var det ett enkelt val att välja att flytta i väg för att kunna satsa lite extra på just fotbollen.

– Det var solklart att jag skulle flytta i väg. Det stod mellan Linköping och Jönköping. Jag hade knappt något att gå på när jag skulle välja, men Linköping kändes som en större utmaning. Det ska bli kul att flytta i väg och se något annat och även utvecklas som spelare.

Hur ser du på din framtid som fotbollsspelare?

– Jag vill satsa så mycket jag kan och se hur långt jag kan gå. Jag tror att jag kan utvecklas ganska mycket de kommande åren.

Vill spela klart

Hanna Nilsson är till vardags mittback i Frödinge/Brantestad i division tre. Hon kommer troligen att finnas tillgänglig för FBSK resten av säsongen.

– Troligen kommer det bli så att jag tillhör Linköpings FC:s F19-lag framöver. Jag ska prata lite med dem och se vad de tycker. Men jag tycker att det känns mest rätt mot Frödinge att spela klart säsongen där, säger Hanna Nilsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt