Annons:

Trots en man mer i 35 minuter – Tuna åkte på första förlusten

Anton Carlsson var en av Tunas målskyttar i säsongens första förlustmatch. Foto: Ossian Mathiasson

Trots en man mer i 35 minuter – Tuna åkte på första förlusten

IFK Tuna hade fem raka segrar. Nu är segersviten över. Ruda IF blev för svåra på bortaplan och hemmalaget vann med 4-2 (2-1).
– Det harmonierar inte riktigt, säger tränaren Lars Gustavsson.

Annons:

IFK Tuna har gått fram som en ångvält i början av säsongen. Med gott självförtroende, och fem raka segrar i ryggen, åkte man för att möta en annan seriefavorit i form av Ruda IF.

Men hemmalaget blev för svåra och vann med 4-2.

– Alltid tungt att förlora, men vi faller på att vi inte är där vi vill vara. Vi är för slarviga och tar inte jobbet som vi ska. Vi tar en del konstiga beslut och det blir inte synkat. Vi lyfter långt när vi kommer ned för att hämta boll och rullar när vi är högt upp med laget. Det är sådana saker och det harmonierar inte riktigt. Samtidigt är Ruda tunga att möta, säger Tunas tränare Lars Gustavsson.

Johan Lundin utjämnade till 1-1 i den 34:e minuten, men Ruda lyckades göra 2-1 kort före paus. När en hemmaspelare visades ut efter 56 minuter talade ganska mycket för att Tuna skulle kunna vända på steken. 

Istället gjorde Ruda både 3-1 och 4-1 innan Anton Carlsson tröstnätade.

– Det hjälpte inte så värst att vi fick spela elva mot tio. Vi får inget tryck på dem och förlorar tiden vi är en man mer. Vi gör det inte tillräckligt väl och det var inte synkat.

Var det den sämsta prestationen hittills?

– I de avgörande lägena var det där. Vi är inte där vi ska vara när det avgörs, men vi har inte varit strålande de andra matcherna heller. Då har vi tagit dem på vår tyngd, men i dag får vi inte ut någonting. 

I Tuna togs det för mycket felbeslut för att någon särskild ska lyftas. 

– Men "Holma" (Johan Lundin) driver på hela matchen, kör, kämpar och försöker få igång alla.

HÄR hittar du tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt