EN POÄNG FÖR VIF I MATCH MED CHANSER ÅT BÅDA HÅLL

Vimmerby IF tog en poäng i hemmamatchen mot Myresjö/Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

Kontakt med både toppen och botten. Då blev det inget steg i någon riktning. Vimmerby IF spelade 1–1 mot Myresjö/Vetlanda FK.

Vimmerby IF stod inför dagens hemmamatch mot Myresjö/Vetlanda vid ett vägskäl med en poäng ner till negativ kvalplats och tre poäng upp till fjärdeplatsen.

I slutskedet av en jämn första halvlek med chanser åt båda håll tog Vimmerby ledningen med 1–0 i 43:e minuten. Karlo Goranci slog en frispark mot den bortre ytan av straffområdet och Knut Gunnarsson dök upp med en distinkt nick som William Bengtsson inte lyckades avvärja.

Fin räddning av Johansson

Myresjö/Vetlanda fick en utmärkt start på andra halvlek med 1–1 i 47:e minuten. Joel Pettersson klippte till på en lös boll i straffområdet som gick hela vägen in i mål. Det var ett mål som gav gästerna från Vetlanda energi en stund innan VIF växlade upp och tryckte på för ett ledningsmål ju längre matchen led. Båda lagen försökte med ett rakt spel komma till chanser i slutskedet och segern var båda lagen på jakt efter.

Med fem minuter kvar av ordinarie tid vaskade gästerna fram ett gyllene läge. Först kom Gustaf Johansson ut perfekt och räddade ett friläge och bollen gick ut till en annan M/V-spelare som sköt bollen över.  Vimmerby hade också chanser, men det blev inga fler mål på Arena Ceos.

Fredagens bortamatch mot Eneby BK är den sista för VIF innan sommaruppehållet.