Tuna hämtade upp tvåmålsunderläge sent mot bottenlaget:

IFK Tunas Anton Carlsson har precis satt 3–3 i bortamatchen mot HM IS. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna hämtade upp tvåmålsunderläge sent mot bottenlaget: "Skön poäng"

Tvåmålsunderläge med fem minuter kvar att spela. Då svarade IFK Tuna för en vass upphämtning och fixade en poäng, 3–3, mot HM IS.
– En skön poäng att ta, det är ungefär vad det är, säger Tunatränaren Lars Gustavsson.

Bottenlaget HM IS fick en kanonstart då Jonatan Green såg till att de ledde med 2–0 efter 23 minuter. IFK Tuna reducerade på straff efter halvtimmens spel. Johan Carlsson var säker från straffpunkten.

HM IS återtog sin tvåmålsledning när Jonatan Green gjorde sitt tredje mål för dagen i mitten av andra halvlek.

Tuna flyttade därefter fram sina positioner i jakten på en poäng. Med nöd och näppe gick det vägen. En frispark från Victor Gustavsson styrdes i mål i 86:e minuten och Anton Carlsson blev stor poängräddare med 3–3 i 90:e minuten.

– En skön poäng att ta, det är ungefär vad det är. Jag tycker väl att vi ska ha tre poäng med oss härifrån, men så är det ibland, säger Lars Gustavsson.

"Kuggar inte riktigt i"

IFK Tuna hittade inte riktigt rätt i sitt spel på Slättvallen i Mariannelund.

– Det kuggar inte i riktigt och vi har i första halvlek svårt med så enkla saker som mottagningar. Passningarna är rätt bra, men vi klarar inte av att ta emot dem. Vi blir pressade och spelar hem bollen både dåligt och svårt, vilket gör att de får lägen. Efter 20–25 minuter i första halvlek, när de har gjort två mål, är det vår match resten av matchen.

Det dröjde länge innan Tuna fick till offensiven och gjorde mål på HM IS:s täta försvar.

– Vi är inte tillräckligt spetsiga i våra avslutslägen. Vi borde kunna trycka till ett mål till och sedan ska vi inte släppa in tre mål, men shit happens. När vi gör två sena mål och tar en poäng är det skönt. Det visar att vi är starka och att vi maler på. Vi tränar dock dåligt och det märks. Vi har snittat knappt tio man på träningarna på sistone.

Victor Gustavsson erhöll beröm för arbetsinsatsen.

– Det är ingen spelare som lyser. Vår andra halvlek är bättre överlag.

Tunas sista match innan sommaruppehållet spelas borta mot Djursdala SK på fredag.