Annons:

  • Tuna-tränaren hyllar nyförvärven: ”De sticker verkligen ut”

    IFK Tuna går för en ny säsong i toppen av division fem. Arkivfoto: Ossian Mathiasson

  • Tuna-tränaren hyllar nyförvärven: ”De sticker verkligen ut”

    ”Keko” Toribio Urrutia är ett av flera starka nyförvärv i Tuna. Foto: IFK Tuna

Tuna-tränaren hyllar nyförvärven: ”De sticker verkligen ut”

I höstas kvalade IFK Tuna till division fyra. Den gången blev det inget avancemang i seriesystemet. I år har Tuna ett ännu starkare lag, åtminstone på papperet. Tränaren Lars Gustavsson hyllar flera av nyförvärven.
– De två sticker verkligen ut, säger Tuna-tränaren och syftar till Hultsfredsduon ”Keko” Toribio Urrutia och Alexander Gustafsson.

Annons:

IFK Tuna nämns med stor respekt inför starten av division fem. Tillsammans med IFK Västervik, och i viss mån också nykomlingen Hjorted/Totebo, ses de av många som den givna seriefavoriten.

Vad har ni själva för målsättning?

– Kan vi hålla oss på övre halvan är det bra, säger Lars Gustavsson.

Det låter väl defensivt?

– Jo, det är det. Jag skojade, haha. Vi borde kunna vara med och slåss i toppen, det tycker jag. Får vi ihop det kommer vi att vara med där uppe. Fuskar vi är vi fortfarande med på övre halvan.

Hård konkurrens

IFK Tuna var bra redan förra året och med flera starka nyförvärv ser laget ytterligare någon nivå bättre ut i år.

– Vi har ett vassare lag i år. Nu gäller det att få ihop helheten. Vi kan inte tro att vi är 100 gånger bättre bara för att vi har fått in några bra namn i truppen. Det gäller också att visa att man vill ta plats och en plats i startelvan har vi oerhört många spelare som kan ta, konstaterar Lars Gustavsson.

Det är hård konkurrens?

– Ja, den är rätt hård. Det finns några spelare man kan skriva upp från början, men jag skulle säga att vi har bortåt 20 spelare som kan gå in och spela i division fem och vara bra. Det gäller att få alla att köpa idéerna, då kan det här bli riktigt bra. Alla har ambitionen att spela och alla kommer helt enkelt inte att få plats så vi får se var det tar vägen. 

”Kall avslutare”

Tuna har fått räkna bort ett par duktiga spelare i främst Ted Åström Åberg och Walid Hassan. Antalet skickliga nyförvärv är dock betydligt fler än så. Blåvita Tuna har både förstärkt med spets och breddat truppen rejält.

Spetsen står inte minst forwarden ”Keko” Toribio Urrutia och försvararen Alexander Gustafsson för. Båda har hämtats från konkurrenten Hultsfreds FK.

– ”Keko” och ”Alle” har sett bra ut på försäsongen, de sticker verkligen ut. ”Keko” tillför mycket spets offensivt. Han är en kall avslutare och gör mycket mål. Det är en spelare som ofta är på rätt plats och är spelbar, men alla har inte lärt sig att använda honom på rätt sätt än. ”Alle” har en härlig inställning och lägger inga fingrar emellan. Vi behövde ha in ytterligare en spelare med den inställningen. Han kommer in med mycket tyngd och kraft, säger Lars Gustavsson.

Tuna-tränaren fortsätter:

– Utöver dem har flera av de nya spelarna gjort det bra. Här kan jag lyfta fram ”Jocke” (Joakim Hammar) och Rory (Barraza) lite extra. De har sett pigga ut.

Vill ha mycket boll

Att Tuna kommer kunna hota på många sätt i offensiven står helt klart. Utöver ovan nämnda spelare finns bland annat Anton Carlsson, Martin Carlsson, Eddie Lundin, Maximilian Lundin och Filip Fungmark i truppen.

Det är en offensiv som många motståndarlag lär få problem att sätta stopp för.

– Individuellt är vår offensiv okej en mot en och även spelmässigt är den bra. Jag tycker att många lag i serien har en offensiv spets och det har vi också. För oss handlar det mest om att köpa läget och köra på, då kommer det att bli bra.

Man ska samtidigt inte glömma bort det faktum att Tuna även har flera klasspelare i de defensiva leden. Eller vad sägs om bland annat Johan Lundin, Alexander Gustafsson och Filip Gustavsson?

– Vi har en bra defensiv också och har hållit nollan i flera matcher. Det jag hoppas ska ge oss framgång i år är ett offensivt försvarsspel. Jag vill jobba med att vi ska våga trycka på och vara offensiva i det spelet.

Får vi se samma Tuna som förra säsongen?

– Jag vill se att vi är ett ganska tungt lag att möta. Vi vill ha mycket boll och försöka lira boll. Sen måste det finnas ett syfte med att ha bollen. Vi ska vara ungefär likadana som förra året, men lite spetsigare och lite bättre.

”Drar inga större växlar”

IFK Tuna har inte imponerat särskilt mycket på försäsongen, men det här är ett lag som definitivt kommer att höja sig när det står poäng på spel.

– Det ska bli roligt att komma igång och det är såklart en viss förväntan. Det har väl inte varit någon jättebra försäsong, men inte en skitdålig sådan heller. Jag drar inga större växlar av det, säger Lars Gustavsson.

Fakta

IFK Tuna (division fem)

Nyförvärv: Alexander Gustafsson (Hultsfreds FK), ”Keko” Toribio Urrutia (do), Viggo Alexandersson (IFK Västervik), Neo Ahlstrand (do), Marcus Skoog (Målilla GoIF), Joakim Hammar (Södra Vi IF), Rory Barraza (do), Nimrod Kibrom (Storebro IF) och Robin Thunberg.

Förluster: Ted Åström Åberg (slutar), Walid Hassan (Gullringens GoIF), Abdelrahman Ammar (Södra Vi IF).

Lagen i division fem nordöstra: Djursdala SK, Fågelfors IF, Hjorted/Totebo, HM IS, Hultsfreds FK, IF Ariel, IF Stjärnan, IFK Tuna, IFK Västervik, SK Lojal, Södra Vi IF, Tjust IF FF.

Seriefavoriter: ”IFK Västervik och Hjorted/Totebo. Vi borde vara med där också”, säger Lars Gustavsson.

Seriepremiär: IF Ariel, lördag 13 april, borta.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt