Annons:

Carlsson avstängd när Tuna möter serieledaren

Anton Carlsson är en av spelarna som saknas i Tunas bortamatch mot Glömminge. Foto: Linus Johansson

Carlsson avstängd när Tuna möter serieledaren

I dag väntar serieledande Glömminge på bortaplan för IFK Tuna. I den matchen tvingas Tuna klara sig utan bland annat avstängde Anton Carlsson.
– Det blir en väldigt tuff match, konstaterar Tuna-tränaren Jesper Lätt.

Annons:

Med sex matcher kvar att spela befinner sig IFK Tuna i ett ingenmansland i division fyra. Laget har tio poäng upp till en positiv kvalplats och elva poäng ned till en negativ kvalplats.

– Hösten har börjat bra för vår del och vi har haft resultaten med oss också. Vi har tagit flera viktiga vinster, säger Jesper Lätt.

”Bästa laget”

I dag väntar en nöt som blir minst sagt tuff att knäcka: serieledande Glömminge IF på bortaplan.

– Det blir en väldigt tuff match. Glömminge har gått väldigt bra och vad jag har förstått så har de fått in några nya spelare också. De lär inte vara sämre än i våras och då tyckte jag att de var det bästa laget vi mötte.

Då vann Glömminge med 1-0.

– De var spelförande stora delar av matchen. Sen hade vi lite halvchanser på slutet och med lite tur kunde vi ha fått med oss en poäng, säger Jesper Lätt.

Hur ska ni göra för att slå dem den här gången?

– Det blir viktigt för oss att få ihop vårt centrala mittfält tillsammans med backlinjen. Sen är ju omställningarna vår styrka och det ska vi dra nytta av. Kan vi ställa om på dem och få något tidigt mål så kanske vi kan få dem lite ur balans.

Flera spelare saknas

Tuna saknar Anton Carlsson (avstängd), Rikard Svensson (bortrest), Johan Carlsson (troligen hjärnskakning), Magnus Pettersson (bortrest) och troligtvis även Felix Nilsson. På pluskontot jämfört med senaste matchen finns Filip Gustavsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt