Annons:

Tuna drömmer om kval: ”Vår form är väldigt bra”

Victor Gustavsson saknas i Tunas match mot Trekanten. Foto: Linus Johansson

Tuna drömmer om kval: ”Vår form är väldigt bra”

Efter en stark höst har IFK Tuna blandat sig i kampen om en kvalplats till division tre. I morgon väntar bortamatch mot bottenlaget Trekanten.
– En väldigt knepig match. Det är alltid tufft att möta lag som krigar för sin existens, säger Tuna-tränaren Jesper Lätt.

Annons:

Med fyra omgångar kvar att spela har division fyra-tabellen verkligen tajtat ihop sig. I skrivande stund skiljer det tio poäng mellan ettan Glömminge och åttan Gullringen. Tuna, sjua i tabellen, har åtta poäng upp till Glömminge och fem poäng till kvalplatsen.

– Jag är inte förvånad över att vi har tagit de poäng vi gjort i höst. Däremot är jag mer förvånad över att vi har blandats in i snacket om en kvalplats. Efter vårsäsongen kändes det rätt säkert att det var tre-fyra lag som skulle slåss om topplaceringarna, säger Jesper Lätt.

Många lag framför sig

Det ska förstås ändå mycket till för att Tuna ska kunna klättra upp till en kvalplats.

– Vi har ju många lag framför oss och det gör det tufft. Men det är kul när det finns något att spela för, det är ju de här matcherna som är roliga.

I sina två senaste matcher har Tuna besegrat serieledande Glömminge med 5-1 och Hossmo med 4-1.

– Vår form är väldigt bra. Vi tror på det på ett helt annat sätt än i våras. Vi blir inte så uppstressade om det inte fungerar utan vi jobbar vidare och till slut kommer vi in rätt i det, säger Jesper Lätt.

”Knepig match”

I morgon väntar nästjumbon Trekantens IF på bortaplan.

– Jag tycker att det är en väldigt knepig match. Det är alltid tufft att möta lag som krigar för sin existens. Den här gången ligger förväntningarna att vinna på oss. Sen tycker jag inte att Trekanten var speciellt dåligt när vi mötte dem hemma, även om det rann i väg på slutet.

Jämfört med senaste matchen återkommer Tom Nilsson, Joel Svensson och Oscar Gustavsson i matchtruppen. Victor Gustavsson (avstängd) och Christoffer Lätt (jobb) saknas.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt