Annons:

Cupgeneralen om konkurrensen från Kalmar:

Cupgeneralen David Lindgren ser den nya Kalmarcupen som en potentiell konkurrent till Bullerby Cup. Foto: Simon Henriksson

Cupgeneralen om konkurrensen från Kalmar: "Kan bara fokusera på vårt"

Den 45:e upplagan av Bullerby Cup innehöll hela 212 lag och blev en stor succé. Nu får Vimmerby IF:s fest för barn konkurrens från Kalmar FF.
– Det är en potentiellt sett konkurrerande cup, konstaterar cupgeneralen David Lindgren.

Annons:

I slutet av juli vimlade det av glada barn på fotbollsplanerna nere på Ceosvallen i Vimmerby. Hela 212 lag deltog i cupen som inte beskrevs som något annat än en succé. 

– Det är skönt att allt har fungerat så bra och det är mångas förtjänst att det har blivit så. Allt från ledningsgruppen till huvudfunktionärerna och till våra lagföräldrar. Vi har haft ett nytt upplägg och alla har gjort ett kanonjobb. Det är jätteskönt att det nya konceptet där fler ska göra lite än några som ska göra allt verkligen har fungerat. Många har tyckt att det varit roligt att jobba med cupen, sa cupgeneralen David Lindgren i slutet av juli. 

Nu planeras för fullt för Bullerby Cup 2024, som kommer att spelas mellan 25 och 27 juli i Vimmerby. Samtidigt kom nyheten att Kalmar FF startar en egen sommarcup nästa sommar. Kalmar FF Sommarcup vänder sig till både pojk- och flicklag i åldrarna tolv till 16 år. 

Cupen arrangeras av Kalmar FF, men även IFK Berga, Lindsdals IF, Hossmo BK och Kalmar Södra IF kommer finnas med. Målet är att cupen ska locka cirka 100 lag redan det första året och den spelas 29 juli till 1 augusti. 

– Jag fick ett mejl med någon slags inbjudan och insåg då att det var en cup på gång. Jag har inte lagt så mycket tankeverksamhet på det efter det. Vi kan inte göra så mycket åt det, utan får fortsätta att planera för och göra en så bra fotbollscup som möjligt här hos oss, säger Bullerby Cups general David Lindgren.

Hur ser du på det utifrån ert perspektiv?

– I Norrköping startade man ett liknande initiativ för några år sedan och det låg samma datum som Bullerby Cup. Man vet aldrig vart det tar vägen, men det är klart att det här är en potentiellt konkurrerande cup för oss. Den här fotbollsfesten i Norrköping bytte datum senare och vi märkte inte av att vi tappade några lag dit. Vi får väl se helt enkelt. 

Mycket Kalmarlag i Vimmerby

I många år har det vimlat av Kalmarlag i Bullerby Cup. 

– Visst är det så. Det är mycket lag från både Östergötland och Småland. Fördelen med Bullerby Cup är att det är ett så inarbetat koncept. Många har den här cupen som en del av sitt upplägg. Det är välorganiserat och man vet vad man får, men det är som sagt en potentiellt konkurrerande cup, säger David Lindgren. 

Är det olyckligt att den här cupen läggs ungefär samtidigt?

– Det är svårt för oss att ha en åsikt om det. Det är inget vi kan göra något. Vi kan bara fokusera på vårt och fokusera på att bedriva ett så bra arrangemang som möjligt. Intresset har varit väldigt stort, så vi hoppas att Bullerby Cup överlever även denna utmaning. 

Anmälan är öppen

Redan nu har Bullerby Cup öppnat anmälan inför 2024 års turnering.

– Det är tidigt, men det börjar närma sig att en fjärdedel av våra platser redan är tagna. Dessutom är det många lag som frågar om cupen. Det vi vill slå ett slag för att få hit fler tjejlag. Vi vill att det ska vara lika många tjej- och killag som möjligt, men vår upplevelse är att killag är ute lite godare i tider. Vi hoppas att ledare för tjejlag också inser det, så att vi kan freda de här platserna för tjejlag. 

Har ni redan märkt av någon skillnad vad gäller Kalmarlag?

– Nej, det kan jag inte påstå. Det är fortfarande tidigt, men det finns Kalmarlag som är anmälda. 

Kostnadsbilden inte klar

Bullerby Cup har i många år varit en enorm kassako för Vimmerby IF. Exakt vad föreningen tjänade på årets cup är ännu inte helt klarlagt. 

– Vi har ännu inte fått kostnadsbilden helt klar för oss. Vi ser att nästan alla kostnadsposter ökat rejält och inte minst vad gäller matpriserna. Det slår tydligast mot oss, eftersom vi köper in väldigt mycket mat. Inom kort ska allt ha fallit på plats, men det blir ett överskott för oss. Det vet vi redan nu. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt