Annons:

Cupgeneralens debut avklarad:

Cupgeneralen David Lindgren är väldigt nöjd med hur den 45:e upplagan av Bullerby Cup föll ut. Foto: Simon Henriksson

Cupgeneralens debut avklarad: "Alla har gjort ett kanonjobb"

Efter många år lämnade Leif Carlsson uppdraget som cupgeneral för Bullerby Cup. Nu är årets turnering avslutad och David Lindgren kan summera en lyckad fest i dagarna tre i Vimmerby.
– Sammanfattningen är att allt gått väldigt bra, säger han.

Annons:

Den 45:e upplagan av Bullerby Cup innehöll hela 212 lag. Massor av glada barn har spelat fotboll under tre dagar i Vimmerby. På söndagen säger David Lindgren, som gjorde debut som ny cupgeneral, att han hunnit landa lite.

– Nu har jag hunnit prata med en del funktionärer och alla är rörande överens om att det har gått väldigt bra. Vi har fått positiv feedback från gästande lag och sammanfattningen är att vi är väldigt nöjda, säger David Lindgren. 

VIF-profilen har varit med runt många cuper, men hade för första gången det yttersta ansvaret.

– Man har dragit sitt strå till stacken tidigare, men nu har det såklart varit lite extra anspänning. Det är skönt att allt har fungerat så bra och det är mångas förtjänst att det har blivit så. Allt från ledningsgruppen till huvudfunktionärerna och till våra lagföräldrar. Vi har haft ett nytt upplägg och alla har gjort ett kanon. Det är jätteskönt att det nya konceptet där fler ska göra lite än några som ska göra allt verkligen har fungerat. Många har tyckt att det varit roligt att jobba med cupen.

Få incidenter

Incidenterna har också varit ytterst få under cupen.

– Det har egentligen inte varit något. Det vi har fått är snarare en bekräftelse på hur väl allt fungerat. Vi hade någon som bröt armen och då gick alltid smidigt. Ambulansen kom fort och det var smidigt att komma in med den på området. Så det enda som har varit är några skador. Annars har det varit väldigt incidentfritt. Det har varit jättemånga bra ledare med fokus på rätt saker.

I år fanns ingen 14-årsklass. Det är väldigt oklart om den tävlingsklassen återkommer nästa sommar.

– Att ha tio spelgrupper är i mesta laget, så jag tror inte att 14-årsklassen kommer tillbaka. Vi tycker det är ett bra koncept vi har nu med barngrupper för tio-, elva- och tolvåringar och sedan en tävlingsklass för 13-åringar. Det är ett bra upplägg att få lite tävlingsmoment och jag tror vi kommer hålla fast vid det.

Behövs det nya spelorter för att cupen ska kunna bli större?

– Det är en sak vi tittar på och som vi får utvärdera. Om vi ska hålla oss bara i Vimmerby är vi nära en maxgräns nu. Är det möjligt med andra spelplatser? Det får vi sätta oss ned och titta på framöver.

En kassako för föreningen

David Lindgren tror att mycket kommer vara sig likt när det är dags för den 46:e upplagan i juli nästa 2024.

– Man hittar alltid saker. Vi har tagit tillvara på all erfarenhet och kunskap som Leif (Carlsson) och andra har och vi försöker fördela ut den kunskapen på andra. Klart det finns idéer och tankar på hur vi kan vässa det ytterligare, men jag tror att mycket kommer vara sig väldigt likt.

Bullerby Cup har i många år varit en enorm kassako för Vimmerby IF.

– Vi har ett hum nu kanske kring vad det inbringat, men just nu sitter vi mest på intäkterna. Framöver kommer alla kostnader också. Prisökningarna kommer slå för oss också, men vi hoppas såklart att mellanskillnaden blir så stor som möjlig. Just nu är det lite för tidigt att säga något om det. 

På vår sajt hittar du mängder av artiklar, nedslag och olika bildspel från cupen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt