Annons:

Ekwall om att komma till Gullemon med TV-laget:

Patrick Ekwall och hans TV-lag kommer till Gullemon imorgon. Foto: Bildbyrån

Ekwall om att komma till Gullemon med TV-laget: "En höjdpunkt"

Patrick Ekwall tog över TV-laget 1996. Efter pandemin har det blivit färre framträdanden, men på lördag kommer man till Gullemon för att möta ett hopplock av gamla spelare och lokala profiler.
– Vi ser jättemycket fram emot det här, säger profilen till Dagens Vimmerby.

Annons:

Imorgon är det dags. Då ställs ett blandat Gullringens GoIF mot Patrick Ekwalls TV-lag. Matchen är en stor del i föreningens 90-årsfirande. 

Patrick Ekwall själv kan faktiskt ha varit på Gullemon en gång tidigare – även om han inte är helt säker.

– Jag spelade i BK Olympic och minns att vi mötte Gullringen då, men jag minns inte om jag var med i just den matchen. Det är några år sedan och vi var iväg på många ställen i den division 2-serien, men det kan ha varit så, säger Patrick Ekwall.

Han har i alla fall tydliga minnen från det gulsvarta laget.

– Det var stora och råa jävlar, så minns jag det, säger han och skrattar.

Minskat antal framträdanden

TV-lagets framträdanden har minskat de senaste åren.

– Efter pandemin har det inte varit jättemånga. Min fru Hannah gick bort i den vevan och då har jag inte jobbat lika mycket med det. Sedan handlar det om klubbarna också. Det krävs lite resurser för att vi ska kunna komma, men vi hoppas kunna öka till nästa år igen. Vi ska försöka göra en form av nystart. 

Hur ser du på den trupp ni kommer med?

– Jag tittade precis på den. Det är en salig jäkla blandning av folk, men det blir bra. Vi har väldigt roligt och det är uppskattat ute i landet när vi åker runt. Fotbollen är ju inte riktigt huvudsaken.

Trots allt vimlar det av allsvenska matcher på flera av spelarnas konton. 

– De har varit bra i alla fall. Nej, men det kan jag definitivt säga, att vi håller måttet. 

Är det vanligt att ni inte möter en förenings representationslag?

– Det är ganska blandat. Oftast möter vi nog A-laget, men på hösten när vi spelar matcher kan laget vara mitt i seriespelet. Då är tränarna inte så glada om de ska spela två matcher på raken. Båda två är ganska roligt tycker jag. Det ska vara en hygglig nivå så det blir jämnt och roligast. Vi ser jättemycket fram emot det här. 

Publikrekordet blir svårslaget

Publikrekordet på Gullemon är från 1986 och klubbens kvalmatch mot IK Oddevold. Då kom hela 2 822 åskådare. Det har Patrick Ekwall svårt att tro att man ska slå.

– Allting har förändrats och det är nya tider. På 70- och 80-talen kunde det vara flera tusen personer, men det kanske var mer exotiskt då. Vi har haft tusen personer i byar med 50 människor också. Jag har inga större förhoppningar så, utan det viktigaste är att alla som kommer får en happening. 

Han säger också att han fått ett väldigt bra intryck av föreningen. 

– Vi är alltid tacksamma när en klubb känns seriös och aktiv. Det har varit min känsla här. Vi har haft väldigt fin kontakt och det verkar vara ordning och reda. Då brukar det också komma en del folk. 

De flesta ska med till Pumpen

TV-laget rosa matchtröjor, som används i jubileumsmatchen, kommer att auktioneras ut efteråt. Allt överskott går till Bröstcancerförbundet, där Patrick Ekwall är ambassadör. Auktionen kommer äga rum på den efterföljande banketten på Pumpen i Södra Vi.

– Men kan också lägga bud via min Instagram. Det brukar vara väldigt populärt, men det är inte så att vi strävar efter någon speciell summa. Det viktiga är att vi får in något. 

Lejonparten av TV-lagets trupp kommer följa med på banketten. 

– Inte riktigt alla, men stora delar av laget följer med. 

Hur blir det att uppleva Pumpen?

– Min fru Hannah kom ursprungligen från Linköping och hennes bror var nyligen och hälsade på. Han berättade att det var ett välkänt ställe och att vi skulle vara beredda på det. Vi tycker det är superkul att vara med på föreningens 90-årsfirande. Sådana här ställen skulle man kanske inte besöka annars. Vi har varit överallt i Sverige och besökt många små, fina och härliga idrottsplatser. Det är väldigt roligt att komma ut och träffa folk. Det är definitivt en höjdpunkt, säger Patrick Ekwall.

HÄR kan du läsa mer om båda lagens trupper till matchen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt