Annons:

Gullringen kan ta stort kliv mot nytt kontrakt i dag

Mohammed Ibrahim är en av flera spelare som saknas i Gullringens lag i dag. Foto: Linus Johansson

Gullringen kan ta stort kliv mot nytt kontrakt i dag

I eftermiddag spelar Gullringens GoIF en viktig bortamatch mot IF Stjärnan. Seger där och Gullringen har i stort sett säkrat division fyra-kontraktet. Samtidigt skulle laget bara ha sju poäng upp till en positiv kvalplats.

Annons:

Gullringen placerar sig i skrivande stund precis ovanför den negativa kvalplatsen i division fyra. Nio poäng skiljer ned till Stjärnan på den positionen. Ett Stjärnan som Gullringen möter på bortaplan i dag. Vid seger har Gullringen tolv poäng ned till kvalplatsen med fyra omgångar kvar att spela. Förlust i dag skulle innebära att det istället är sex poäng.

– Kan vi stänga dörren nedåt i dag så kanske vi kan titta lite uppåt istället, säger tränaren Peter Hellenstierna.

Flera spelare saknas

Vid seger skulle gulsvart dessutom ”bara” ha sju poäng upp till den positiva kvalplatsen. Peter Hellenstierna är säker på vad som krävs för tre poäng i dag.

– Attityden till att gå in och kriga. Stjärnan kommer att kriga hårt för sin existens. Deras spelmodell är att kämpa hårdare och ha mer energi än motståndarlaget. Fotbollsmässigt ska vi kunna vara väl så bra som dem om inte bättre så det är attityden det hänger på.

Gullringen tvingas klara sig utan Johan Hermansson Liström (fotskadad), Hampus Wulff (fotskadad) samt Mohammed Ibrahim och Dennis Isaksson, som är bortresta. Ett plus för laget är dock att Ola Lindblom återkommer.

Fakta

Gullringens trupp: Tom Polder, Marcin Muszka, Jonathan Gustafsson, Jesper Wärnehall, Ola Lindblom, Alexander Swartz, Dick Johansson, Albin Gustafsson, Anton Palmér, James Weber, Isack Thuresson, Adrian Mathiasson, Rasmus Bexell, David Henriksson, Christian Simonsson och Robin Hammar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt