Annons:

En dryg kvart räckte när nyss sjuke Bexell hade show

Tom Polder höll nollan och Rasmus Bexell gjorde tre i Gullringens premiär.

En dryg kvart räckte när nyss sjuke Bexell hade show

Gullringens GoIF behövde en dryg kvart för att avgöra premiären. Det var anfallsesset Rasmus Bexell som klev fram med ett hattrick i 3-0-segern.
– Stundtals gör vi det jävligt bra, säger han.

Annons:

Malmbäcks IF, fyra i serien förra säsongen, har nämnts som en toppaspirant den här säsongen. En lurig premiär för ett förhandstippat Gullringen med en sjukdomsfylld vecka bakom sig?

Nja. Gullringen dödade matchen redan under de första 20 minuterna. Rasmus Bexell satte 1-0 efter en målvaktsretur, nickade in 2-0 på ett bra Emil Tapper-inlägg och tryckte dit 3-0 efter en hörna.

– Det var inte jättesvårt, säger Bexell, som inte kunnat träna på slutet:

– Jag gjorde en träning på lägret och sedan har jag legat. Det sitter i ännu och orkesmässigt är man kanske på tio procent. Men stundtals gör vi det jävligt bra och det är en premiär vi vinner, säger han.

Höll undan problemfritt

Gullringen bevakade sedan sin klara ledning matchen igenom och de tre poängen kändes aldrig särskilt hotade.

– Vi får en väldigt bra start och överlag är första halvlek bra. Vi slarvar lite ibland, men det beror på att planen är lite studsig. Den är inte dålig, fläckvis är den riktigt bra för årstiden. Vi trycker lite långt i början för att dra isär dem och det vinner vi på, säger spelande tränaren Ola Lindblom.

Han var belåten över att spjutspetsens målform håller i sig från försäsongen.

– Han har sett het ut på försäsongen och det är skönt att det fortsätter. Han dribblar inte av fem gubbar och gör mål, utan det är sådana här mål han ska göra. Det är precis så vi vill ha det.

"Klockrent"

I andra halvlek försökte ett sjukdomsdrabbat Gullringen mest spela av matchen.

– Vi gör det klockrent. Vi snackar om att förstöra mycket och vi följer matchplanen. Sedan var det kanske inte jättekul att kolla på. Malmbäck var blekare än jag trodde också, det var nog tur för dem att planen såg ut så här. Det är klockrent, snackar om att förstöra i andra, matchplanen följer vi, inte jättekul kolla på kanske.

Hela laget fick beröm, men Emil Tapper och Rasmus Bexell stack ut lite extra. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt