Annons:

Hon blev tvåmålsskytt när Vimmerby IF tog säker premiärseger

Frida Pöder gjorde två mål när Vimmerby IF vann stabilt i seriepremiären. Foto: Arkivbild

Hon blev tvåmålsskytt när Vimmerby IF tog säker premiärseger

När Vimmerby IF väl hade skakat av sig premiärnerverna var det inget snack i dagens hemmamatch mot Bankeryds SK. 4-0 (1-0) är siffror i kraftig underkant.

Annons:

Visst märktes det att det var premiär i division 2. Inledningsvis lite hackigt, men det dröjde inte särskilt länge innan topptippade Vimmerby IF tog tag i matchen och bröjade skapa chanser.

Efter drygt 20 minuters spel fick Bankeryd en spelare utvisad. Bara minuten senare tog Vimmerby ledningen då Nathalie Johansson hittade Frida Pöder med ett inlägg, som nickade in 1-0. Resultatet stod sig halvleken ut.

– Det är lätt att bli lite nonchalant när motståndaren får en tidig utvisning, men så blev det verkligen inte, säger VIF-tränaren Pierre Brorsson.

Två snabba mål

VIF fick sedan en smakstart på den andra halvleken. Redan fem minuter in i den slog Molly Levin en lång boll över Bankeryds backlinje. Bollen hittade fram till Frida Pöder som kunde rulla in sitt och lagets andra mål.

Bara fyra minuter senare var det dags för 3-0. Stina Kägu Bragsjö hittade Saga Stejdahls panna med en hörna och matchen var i princip avgjord. Vimmerby var det klart bättre laget och radade upp målchanser under resten av matchen.

"Jättenöjd med vår insats"

– Det var viktigt att vi fick ett tidigt mål i den andra halvleken. Sedan kom 3-0 ganska snabbt därefter och därefter tycker jag att det kändes ganska säkert, säger Pierre Brorsson.

Målskyttet avslutades i den 80:e minuten då Nathalie Johanson satte 4-0 på straff.

– På det hela taget är jag jättenöjd med vår insats. Visst märktes det på passningsspelet att det var lite nerver i början, men helt klart en bra premiärmatch av oss. Jag tycker att Bankeryd var en bra motståndare och trygga med bollen, säger Pierre Brorsson.

Bäst i ett bra Vimmerby var Julia Rosin, Kujtese Rexha, tvåmålsskytten Frida Pöder och Nathalie Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt