Annons:

VIMMERBY TOG NY SEGER – UTKLASSADE GREBO

Vimmerby IF tog tre nya poäng idag.

VIMMERBY TOG NY SEGER – UTKLASSADE GREBO

Vimmerby IF har fått en drömstart i division tre. Efter förra helgens sena avgörande mot Hemgårdarna blev det idag seger med hela 5-1 borta mot Grebo IK.

– Vi gjorde några riktigt fina mål som visade vägen, säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Annons:

Det går inte säga något annat än att Vimmerby IF:s herrar har fått en riktig pangstart på årets säsong. Förra helgen blev det seger med 3-2 hemma mot topptippade Hemgårdarnas BK efter att Ilhan Jejna och Knut Gunnarsson gjort varsitt mål på tilläggstid.

I dagens bortapremiär mot Grebo IK blev det långt ifrån lika spännande. VIF vann nämligen med hela 5-1 efter att ha trampat gasen i botten redan i den första halvleken, där bortalaget gick fram till en 4-1-ledning. Trots det gjorde bortalaget långt ifrån en perfekt halvlek.

– Jag kände direkt att det inte var riktigt samma go som förra helgen. Vi blev lite långa i laget i både försvarsspel och anfallsspel. Sen gjorde vi några riktigt fina mål som visade vägen, säger Fredrik Falkevall.

Dubbla tvåmålsskyttar

Rutinerade Rickard Thuresson spräckte VIF-nollan efter en hörna redan efter fyra minuters spel. Att Ludwig Tornberg kvitterade till 1-1 omgående störde inte gästerna nämnvärt.

Istället klev Selatin Shaljani in i handlingen ordentligt när han först gjorde 2-1 och sedan 3-1, båda gångerna assisterad av Joakim Storm. Då var matchen bara 25 minuter gammal. Innan den första halvleken var över utökade Haris Dreco Vimmerbys ledning till 4-1.

– Det var riktiga pärlor de skickade iväg både Selatin och Haris. Det bara small till. När Haris fick bollen kände jag mig säker på att det skulle bli mål.

I den andra halvleken stannade målfabrikationen av. VIF fick dock in ett femte mål och återigen var det Rickard Thuresson som var sist på bollen efter en hörna.

– I andra kändes det mer som att vi bevakade ledningen. Vi blev lite kompaktare i försvarsspelet och spelade mer eller mindre av matchen. Inte så att det var planen, men vi pratade om i halvtid att det viktigaste var att hålla ihop laget. Sett till hela matchen gjorde vi vårt jobb, men intensiteten i både presspel och passningsspel kunde varit bättre. Efter matchen var både spelare och ledare överens om att vi har både en och två nivåer till och att då ändå vinna med 5-1 är ett bra kvitto.

"Välförtjänt"

Sex poäng och målskillnaden 8-3 efter två matcher gör att Vimmerby just nu toppar division tre nordöstra.

– Vi har fått en jättebra start på serien, så kan man säga. Jämfört med idag måste vi upp ett par nivåer i kommande matcher för att kunna vara med och fajtas med Haga och Nässjö. Det tror jag att alla i laget är 100 procent medvetna om.

Fredrik Falkevall valde att lyfta fram tvåmålsskytten Selatin Shaljani.

– Selatin jobbade i stort sett lika hårt som förra matchen. Det var välförtjänat att han fick göra ett par mål. I övrigt var det stabilt utan att glänsa rakt över, säger VIF-tränaren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt