Annons:

DV avslöjar: Han har tackat nej till Gullringen

Johan Karlsson Törndahl var ett av Gullringens hetaste spår i jakten efter en ny huvudtränare. Nu kan Dagens Vimmerby avslöja att han har tackat nej. – Jag tackade nej för att par dagar sedan, bekräftar Johan Karlsson Törndahl.

Annons:

Efter att Hans Karlsson hoppade av tränaruppdraget i våras har Gullringen tränats av Patrik Wärnehall och Mattias Sandh, som båda också sitter i sportgruppen. Nu är Gullringen som bekant ute efter en ny tränarlösning.

Många faktorer

Klubben ska ha kontaktat flera intressanta namn. Enligt uppgifter till Dagens Vimmerby var Johan Karlsson Törndahl ett av huvudspåren. Karlsson Törndahl, som den gångna säsongen var en del av Vimmerby IF:s tränarstab, har dock tackat nej i dagarna.

– Jag har suttit i möte med Gullringen och diskuterat framtiden. Men i slutändan mynnade det ut i att jag tackade nej, säger Johan Karlsson Törndahl.

Ett visst intresse hade han ändå av att ta över Gullringen, som nästa säsong kommer att spela i Elitfyran.

– De verkar vilja bygga upp något nytt och efter Vimmerby finns det inget tränaruppdrag högre upp än i Elitfyran i trakten. Men det är många faktorer som måste stämma för att man ska kunna hoppa på det.

Inget sabbatsår

Kan du ändra dig och hoppa på ett tränaruppdrag i Gullringen trots allt?

– Jag tror inte det. Det är så mycket som måste stämma med familj, jobb och tid, konstaterar Johan Karlsson Törndahl.

Kommer du att träna något lag nästa säsong?

– Det blir inget sabbatsår. Någonstans kommer jag att vara tränare.

Både Ankarsrum och IFK Västervik har visat intresse för Karlsson Törndahls tjänster. Däremot talar egentligen ingenting för en fortsättning i Vimmerby.

– Vimmerby vet att jag gärna skulle fortsätta där på något sätt. Nu var det ett tag sedan jag hörde något från dem så jag vet inte om jag fortfarande finns med i bilden. Samtidigt kan jag inte vänta tills de behagar att bestämma sig utan jag kommer att bestämma mig ganska snabbt, säger Johan Karlsson Törndahl.

”Frågade i somras”

Dagens Vimmerby kan också avslöja att en annan VIF-tränare, Peter Hellenstierna (tidigare Arvidsson), finns på Gullringens radar.

– De har ställt en fråga, men längre än så har vi inte kommit. De frågade mig faktiskt redan i somras om jag var intresserad av att ta över då, säger Peter Hellenstierna.

Men det var du inte?

– Nej. Jag hade ett kontrakt med Vimmerby och det hade känts konstigt att bryta det. Har man gått in i något så gör man klart det.

”Tyst därifrån”

I nuläget ska det inte finnas något konkret mellan parterna.

– Jag har fått frågan om jag är intresserad, men det är jag inte ensam om att ha fått. Jag är ute och reser en del i jobbet och det ställer till det, men jag tittar på andra lösningar där.

Har du stängt dörren för Gullringen?

– Det kan jag inte säga och jag vet inte om de har gjort det heller. I nuläget kan jag varken säga bu eller bä.

Är det aktuellt med en fortsättning i Vimmerby?

– Jag vet inte hur de tänker, det är tyst därifrån. Men helt klart brinner jag för att utveckla unga spelare, säger Peter Hellenstierna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt