Annons:

Efter planerade bojkotten: Utdelandet av Diamantbollen kan ställas in

Kosovare Asllani och det svenska damlandslaget planerar att bojkotta Fotbollsgalan. Foto: Simon Henriksson

Efter planerade bojkotten: Utdelandet av Diamantbollen kan ställas in

Det svenska damlandslaget planerar att inte dyka upp på Fotbollsgalan nästa måndag. Det i sin tur gör att utdelandet av Diamantbollen kan ställas in.

Annons:

Det var i går som det svenska damlandslaget meddelade att de planerar att bojkotta Fotbollsgalan nästa måndag. Det kan göra att Sydsvenskan ställer in utdelandet av Diamantbollen på galan.

– I nuläget känns det högst osäkert om jag ska packa ner finklänningen och resa upp till Stockholm om en vecka, säger Pia Rehnquist till Sydsvenskan.

"Praktiskt svårt"

Anledningen till den planerade bojkotten är att Svenska Fotbollförbundet och damlandslaget under ett års tid har förhandlat om ett nytt avtal vid landslagsuppdrag. Någon lösning finns fortfarande inte.

En bojkott av Fotbollsgalan skulle innebära att Sveriges bästa spelare på damsidan inte kommer att närvara. Frågan är då om det går att dela ut några priser överhuvudtaget. En av de nominerade är Vimmerbydottern Kosovare Asllani, som är nominerad i kategorin årets mittfältare.

Nu öppnar Sydsvenskan för att ställa in utdelandet av Diamantbollen, som får anses vara det finaste priset på galan.

– Om det blir som man befarar, att majoriteten av de duktiga kvinnliga fotbollsspelarna inte kommer vara på plats blir det ju praktiskt svårt att dela ut priset. Sen finns det en principiell fråga också: Bör man dela ut priset från vår sida i den kontexten, frågar sig Pia Rehnquist.

Delas ut vid annat tillfälle

Om Diamantbollen inte kan delas ut i samband med Fotbollsgalan kommer priset att delas ut vid ett annat tillfälle.

­– Vi vill ju dela ut priset, och kommer göra det, men det går ju att göra på andra sätt än på Fotbollsgalan, säger Pia Rehnquist.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt