Annons:

Så är läget i IFK Tuna - är på jakt efter VIF:s mittfältare

Martin Carlsson är en av spelarna som är ett osäkert kort i IFK Tuna. Foto: Linus Johansson

Så är läget i IFK Tuna - är på jakt efter VIF:s mittfältare

En hel del är fortfarande oklart i IFK Tuna, både när det gäller tränare och spelare. Men Tobias Ekström, en av dem som jobbar med de sportsliga bitarna i klubben, sitter lugnt i båten.
– Jag är absolut inte orolig. Känslan är ändå positiv, säger Tobias Ekström.

Annons:

I går berättade vi att IFK Tuna står utan tränare efter att både Stefan Larsson och Jesper Lätt valt att tacka nej till en fortsättning. På Tunas radar när det gäller ny tränare finns bland annat Michael Milton.

Även på spelarsidan finns det en hel del frågetecken. Bland annat provtränar nyckelspelaren Victor Gustavsson med Vimmerby IF.

Hur ser det ut i övrigt?

– Vi har väl i alla fall 15-16 spelare som jag räknar som klara. Sen är det några spelare som vi inte vet hur det blir med riktigt än. Martin Carlsson ska bli pappa igen och det är svårt att veta hur mycket tid han kommer att ha över till fotboll. Magnus Pettersson, Simon Pettersson och Christoffer Lätt är lite osäkra och vill känna på hur kroppen känns innan de tar ett beslut, säger Tobias Ekström.

Rutinerade målvakten osäker

Ekström säger sig känna viss oro för målvaktssituationen, där rutinerade Mikael Karlsson är ett osäkert kort.

– Han har opererats och det kommer nog inte bli aktuellt med någon fotboll innan februari-mars. Läkaren har sagt till honom att han inte ska spela fotboll mer, men han har sagt att han nog ska testa ändå. Det känns inte riktigt bra, målvakter är inte enkelt att få tag i.

IFK Tuna hoppades kunna knyta Gullringens Petter Gustafsson till sig, men han valde som bekant Vimmerby IF istället.

– Vi hoppades på Petter och hade en bra dialog med Patrik Wärnehall i Gullringen. Petter var med och testade med oss, men sen valde han Vimmerby istället.

Eriksson har testat

En annan spelare som Tuna hoppades kunna knyta till sig var Vimmerbys Ted-Åström Åberg. Han valde dock att stanna i VIF.

– Vi hoppades på Ted in i det sista. Det var lite oväntat att det blev en fortsättning i Vimmerby, säger Tobias Ekström.

Ekström säger vidare att Tuna diskuterar med ett antal potentiella nyförvärv.

– Det finns 6-8 namn som fortfarande är aktuella, men samtidigt ska vi inte värva bara för värvandets skull.

En av de spelarna är Vimmerbys mittfältare Oskar Eriksson, som även jagas av Gullringen,

– Oskar har tränat med oss i alla fall och vi känner lite på varandra. Jag hoppas att han kommer träna lite mer med oss så att han kan bilda sig en uppfattning om laget och klubben, säger Tobias Ekström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt