Annons:

FBSK tackar nej till division två-spel: ”Tjejernas beslut”

Frödinge/Brantestad har tackat nej till en intresseförfrågan om spel i division två kommande säsong. Foto: Simon Henriksson

FBSK tackar nej till division två-spel: ”Tjejernas beslut”

I fredags fick Frödinge/Brantestad SK frågan om de var intresserade av att spela i division två kommande säsong.
– Vi var tvungna att ta ställning och valde att tacka nej, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Annons:

På kort tid har både Nässjö FF och Alvesta GoIF dragit sig ur damernas division två mellersta Götaland. I fredags skickade Smålands Fotbollsförbund ut en intresseanmälan till ett större antal division tre-lag.

– Frågan om friplatser gick ut till samtliga lag som var topp fyra i Smålands division tre-serier den gångna säsongen. De som eventuellt tackar ja är med andra ord inte garanterade en plats i division två, säger Robin Blomberg. 

”Truppen var ganska enig”

Frödinge/Brantestad SK valde alltså att tacka nej till förfrågan.

– I slutändan var det tjejernas beslut. Både föreningen och spelarna känner att vi har en trupp som hade kunnat hävda sig i division två. Det finns flera anledningar till att det ändå blev ett nej. Tjejerna vill att vi ska spela oss till platsen om vi ska spela i division två. Och vi kanske behöver den här säsongen för att ställa lite högre krav och visa att vi hör hemma högre upp. Gruppen var ganska enig i det här beslutet, säger Robin Blomberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt