Annons:

Lokalt lag vill inte spela förrän lugnare coronaläge: ”Startar upp för tidigt”

Robin Blomberg tycker inte att det är en bra idé att spela matcher innan coronapandemin har lugnat ner sig. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalt lag vill inte spela förrän lugnare coronaläge: ”Startar upp för tidigt”

Smålands fotbollförbund har gett klartecken för fotboll från och med den 14 juni. Frödinge/Brantestads damtränare Robin Blomberg riktar kritiken mot beslutet. 
– Jag tycker att de startar upp fotbollen för tidigt. Det är ett felaktigt beslut, säger han. 

Annons:

Under gårdagskvällen hade Frödinge/Brantestads damledare och delar av fotbollssektionen möte för att diskutera de kommande matcherna. 

FBSK vill inte spela några matcher före sommaruppehållet och då handlar det om tre matcher: cupmatchen mot Vimmerby IF i Toyota Cup den 16 juni, a-lagets premiär mot Tranås/Torpa B den 21 juni och b-lagets premiär mot Västerviks damfotboll den 22 juni.

"Känns inte helt bra att spela"

Klubben ställer in cupmatchen och har för avsikt att skjuta upp de två lagens premiärmatcher till hösten, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta om. 

– Vi gör det av flera anledningar. Först och främst så känns det inte helt bra att spela inom kort eftersom coronapandemin inte har lagt sig än. Jag tycker att förbundet startar upp fotbollen för tidigt och beslutet är fel. Vi tycker att det känns fel att spela när det inte har lugnat ner sig mer. Under normala omständigheter så är det årets match. Med noll publik så leder det till att tävlingsnerven dör rätt mycket. Jag ser inte syftet med matchen, säger Robin Blomberg. 

Tränaren är också inne på att matcherna ligger fel i tiden.

– Vi har tränat mycket lugnare under den här perioden jämfört med hur vi brukar träna. Att då gå ut och spela årets tuffaste match när vi inte är fysiskt redo ger en hög skaderisk. Vår plan är att gå ner i varv för att satsa mot hösten och försöka flytta fram matcherna som ligger före sommaruppehållet, säger Blomberg. 

"Fotbollen är inte viktig i sammanhanget"

Det var inget svårt beslut att fatta för honom. 

– Går vi ut och spelar en sådan tuff match när vi inte har bättre förutsättningar så är det dumt. Det är klart att det har varit diskussioner men för mig var det inget svårt beslut. Jag vill att vi ska fräscha och redo till seriens start. Vi har kontaktat föreningarna om att flytta premiärerna till hösten men inget är klart. 

Ni är intresserade av att spela matcher i höst?

– Man är sugen på att spela i höst förutsatt att coronaläget lugnar ner sig. Jag tycker inte att fotbollen är viktig i sammanhanget, vi har en bit över 4 000 dödsfall i Sverige. Vi hoppas att det har lugnat ner sig till augusti.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt