Annons:

Moa Anderssons Minnesfond fick fint stipendium

Moa Anderssons föräldrar, Carin och Kent, fick ta emot Pia Sundhages stipendium i dag. Foto: Svenska Fotbollförbundet

Moa Anderssons Minnesfond fick fint stipendium

I dag delades Pia Sundhages första stipendium ut. De 50 000 kronorna gick till Moa Anderssons Minnesfond och ska gå till att stärka flickfotbollen i Virserums SGF.
– Det är med stor stolthet jag delar ut detta första stipendiet, säger Pia Sundhage till förbundets hemsida.

Annons:

Priset delades ut i Stockholm i dag och Moa Anderssons föräldrar fanns på plats för att ta emot det nyinstiftade stipendiet.

– Moa var fantastisk med sin fotboll, började spela som sexåring, hon startade två flicklag sista året hon levde, hon hjälpte nyanlända att vara med och hon levde för sin fotboll. Det här är ett fantastiskt stipendium och vi ska verkligen använda de 50.000 kronorna för utvecklingen av flickfotbollen i Virserum, säger pappa Kent till förbundets hemsida. 

"Fastnade för Moas öde"

Stipendiet ska gå till en person eller förening som arbetar till gagn för flick- eller damfotboll.

– Vi fick många fina och välförtjänta ansökningar, men vi fastande till slut för Moa Anderssons insats för flickfotbollen, hennes öde och den minnesfond som hennes föräldrar startat. Så det är med stor stolthet jag delar ut detta första stipendiet, säger Pia Sundhage.

Utdelningen ägde rum på Arlanda och tillsammans med F17-landslaget som är på väg till Frankrike för att spela EM-kval. Bakom stipendiet står Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel.

– Fotbollen ger så mycket till samhället, och de flesta spelarna kommer från mindre föreningar från början. Jag vill att fler tjejer ska få chansen att utvecklas och bli så bra som möjligt, som spelare eller ledare, men framförallt ha kul med sin fotboll. När jag började fanns inte flickfotboll på samma sätt, och det här ger mig möjlighet att stötta olika delar med stipendiet.

Kommer till Virserum

Moas mamma, Carin Andersson, fick dessutom med sig en fin bonuspresent med sig hem till Virserum. På stående fot lovade Pia Sundhage att komma till Prolympia för en föreläsning. Carin är lärare på skolan:

– Stort, mycket stort, det betyder massor för skolan och fotbollen, säger Carin.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt