Annons:

Vimmerbys sjuka vändning – ”Har löpstarka killar på topp”

Joakim Storm stod för två mål i Vimmerby Akademis sjuka vändning mot IFK Tuna. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbys sjuka vändning – ”Har löpstarka killar på topp”

Vimmerby IF Akademi stod för en sjuk vändning i dagens träningsmatch mot IFK Tuna. Med tre mål inom loppet av fyra minuter vände laget 0-1 till 3-1 i slutet av matchen – med en man mindre på planen.

Annons:

Efter en jämn första halvlek var det IFK Tuna som tog ledningen med 1-0 kvarten in i den andra halvleken genom Gustavo Borges. Ungefär 15 minuter senare fick VIF Akademi en spelare utvisad och då talade det mesta för Tuna-seger. Men det unga Vimmerbylaget ville annat och med tre mål inom loppet av fyra minuter vände man till en 3-1-seger.

– Det blev en vändning som heter duga, skrattar akademilagets tränare Nicklas Johansson.

”Det var bedrövligt”

Peter Hellenstierna, tränare i Tuna, hade lättare att hålla sig för skratt.

– Vi släppte in tre mål på fyra minuter och då hade Vimmerby en man utvisad. Det var bedrövligt. Vi hade en jättebra period innan deras första mål där vi tryckte på för att göra fler mål. Sen föll vi ihop fullständigt och spelade mer eller mindre fram till två av deras mål. Det var riktiga bjudningar, men det är så det ser ut ibland, säger Peter Hellenstierna.

Storm tvåmålsskytt

Hur kunde det då bli som det blev? Nicklas Johansson har sin analys klar.

– Det var säkert en kombination av att de trodde att det var säkert samtidigt som vi var löpstarkare på slutet. Vi fick rätt bra omställningslägen på dem och har löpstarka killar på topp. Det blev några enkla mål för vår del, säger Nicklas Johansson.

Joakim Storm visar fortsatt fin målform och nätade två gånger. Även Mohammed Ibrahim gjorde mål för Vimmerby.

Målvakten klev fram

I Vimmerby var många spelare duktiga, inte minst backlinjen med Daniel Walker, Jacob Johansson, Jakob Karlsson och Isak Granström samt målvakten Gustaf Johansson.

– I den andra halvleken var Tuna lite bättre och där räddade Gustaf oss flera gånger. Men det var bra på alla håll och kanter, säger Nicklas Johansson.

Magnus Pettersson och Joel Svensson fick beröm för sina insatser i Tuna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt