Annons:

Tuna tror inte på någon hjälp:

Det är ett frågetecken för Hampus Nilssons inför Tunas viktiga match mot VFF.

Tuna tror inte på någon hjälp: "Inte där problemet ligger"

Ett Västerviks FF utan något att spela för. Det är ett drömläge för IFK Tuna att gå mot nytt kontrakt på lördagen.
– Vi måste koncentrera oss på det vi ska göra, säger tränaren Peter Hellenstierna.

Annons:

IFK Tuna har hamnat illa ute i division fyra. Tuna har en poäng ned till Kalmar AIK på kvalplatsen och fyra poäng ned till Kalmar Södra med två omgångar kvar. I den sista omgången möts också Kalmar Södra och Tuna. 

Redan på fredagskvällen spelar Kalmar AIK mot Kalmarkollegan Smedby. Men någon hjälp från topplaget räknar inte Peter Hellenstierna med.

– Det är väl så vi har hört, att vi inte ska räkna med någon större hjälp. De kanske hellre vill bli av med oss och slippa den här resan, men jag vet inte om det bara är skoj eller om det är så. Det är ändå vi som är i förarsätet och har allt i egna händer. Det är inte där problemet ligger. Det är dags för oss att steppa upp, säger Tunas tränare Peter Hellenstierna.

Men Tuna har också ett bra läge att plocka tre poäng. Västerviks FF, som säkrade kontraktet i den senaste omgången, har inte imponerat i höst, men har säkrat sitt kontrakt.

– Det är vilket som känner jag, man kan inte ta ut något i förskott oavsett. Vi måste koncentrera oss på det vi ska göra, då har vi en bra chans. Det har varit bra fart och bra driv på träningarna, så det är skönt. Vi kommer köra på. 

Helt ordinarie lag

Insatsen mot Ängö BK är också något Tuna tar med sig till matchen mot VFF.

– Det var ett fall framåt, vi dominerade stora delar av matchen. Vi gör en riktigt bra fotbollsmatch och 3-1 speglade inte matchbilden. Samtidigt är det så att det hjälper inte med hedersamma förluster, någonstans är det en kombination av vår oförmåga och oflyt.

Vad blir viktigast mot VFF?

– Att vi inte bjuder på några mål. Motståndarna har fått många billiga mål och vi får slita hårt för våra. Vi får inte bjuda på något.

Tuna kommer med helt ordinarie lag, även om det är frågetecken för Hampus Nilsson och Marcus Johansson. Båda har lite småskavanker, men ska förhoppningsvis finnas med i truppen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt