Annons:

Tuna genrepar utan nyckelspelaren – hemmapremiären ser ut att flyttas

Oskar Eriksson, här i Vimmerbys tröja, missar IFK Tunas genrep. Foto: Linus Johansson

Tuna genrepar utan nyckelspelaren – hemmapremiären ser ut att flyttas

I kväll genrepar IFK Tuna mot Storebro IF. Sedan väntar seriespel för det upphaussade laget.
– Jag vill se att vi tar jobbat i 90 minuter, säger Tuna-tränaren Michael Milton.

Annons:

Tuna har en i det stora hela bra försäsong bakom sig. Senast dippade dock laget när de tappade 1-0 till 1-3 i slutskedet av matchen mot Vimmerby Akademi, dessutom med en man mer på planen.

– Vi gjorde det okej i 85 minuter, men spelmässigt måste det ändå bli bättre. Vi måste upp ett snäpp. Vi gjorde en jäkla massa byten sista 20 minuterna och jag ville testa lite så jag får ta på mig att det blev som det blev, säger Michael Milton. 

Problem med en vad

I kväll genrepar Tuna med en konstgräsmatch mot Storebro IF. I den matchen saknas nyckelspelaren Oskar Eriksson.

– Han har ont i vaden igen, det blir som krampkänning och drar ihop sig. Mot Vimmerby Akademi fick han kliva av efter tio minuter. Det där hänger över oss som ett spöke lite till och från. Vi kanske behöver få i väg honom till någon som tittar på det.

Vad vill du se mot Storebro?

– Framförallt att vi tar jobbet i 90 minuter och får igång passningsspelet och vårt tankesätt. Givetvis också att vi hamnar rätt både offensivt och defensivt.

Premiärer ser ut att flyttas

Nästa helg är det premiär i division fyra och för IFK Tunas del väntar bortamatch mot Blomstermåla. Helgen efter väntar hemmapremiär mot Smedby. Båda dessa matcher kan dock komma att flyttas på grund av den snö som nyligen försvunnit och i många fall fortfarande ligger på fotbollsplanerna.

– Blomstermåla har aviserat att den matchen kommer att spelas på konstgräs i Mönsterås. Och när det gäller vår hemmapremiär ser det ut som att den kommer flyttas till Vimmerby. Jag kan inte tänka mig att det kommer vara spelbart på Tunhamra om ett par veckor. Kan man spela de här matcherna istället för att skjuta dem på framtiden tycker jag att det vore bra, säger Michael Milton.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt