Annons:

Poängspelare från ÅFF förstärker Vimmerby: ”Jag trivdes direkt”

Vimmerby IF har gjort klart med en ny spelare i form av Amel Komina. Foto: Ossian Mathiasson

Poängspelare från ÅFF förstärker Vimmerby: ”Jag trivdes direkt”

Vimmerby IF har förstärkt truppen med en poängspelare. Han kommer närmast från Åtvidaberg FF:s juniororganisation.
– Planen är att vara i form till efter sommaruppehållet och då kunna vara med och konkurrera om en plats i A-laget, säger Amel Komina.

Annons:

Västervikskillen Amel Komina har spelat i Åtvidabergs olika juniorlag de senaste fyra åren. Nu har 19-åringen bestämt sig för att karriären ska gå vidare i Vimmerby IF. Han har redan spelat två matcher med klubbens akademilag i division sex och i en av dem bjöd Komina på ett hattrick.

Bröt foten i februari

Amel Komina bor i Västervik och innan matcherna med VIF Akademi har han inte spelat någon fotboll den här säsongen.

– Jag bröt foten i början av februari och gick med gips i sex veckor. Innan det var jag också skadad. Matcherna som jag har spelat med akademilaget är de första jag gjort på sju, åtta månader, säger Amel Komina.

Hur har det känts i de matcher du spelat?

– Det har känts bra och det är kul att spela igen. Men jag har varit borta länge och behöver jobba upp konditionen och fysiken. Planen är att vara i form till efter sommaruppehållet och då kunna vara med och konkurrera om en plats i A-laget. Sen måste jag säga att laget har välkomnat mig väldigt bra, jag trivdes direkt.

Snabb och teknisk

Amel Komina beskriver sig som anfallare eller ytter.

– Jag är en spelare som brukar göra mycket poäng, så var det i ÅFF. Sen brukar de flesta säga att jag är snabb och teknisk, säger Amel Komina.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt