Annons:

Söderholm derbyhjälte på Dalavallen: ”Trodde jag inte”

Joakim Söderholm blev derbyhjälte med sitt mål mot Djursdala SK. Foto: Ossian Mathiasson

Söderholm derbyhjälte på Dalavallen: ”Trodde jag inte”

Kvällens derby på Dalavallen var stundtals tuff och grinig med många närkamper. Joacim Söderholms tidiga mål blev matchavgörande.
– Det var kul att stå på rätt plats för en gångs skull, säger Joakim Söderholm.

Annons:

Storebro inledde säsongen med svagt och var länge fast förankrat i bottenträsket. 

På sistone har det börjat vända uppåt för division 5-laget, som tog sin fjärde seger på de fem senaste matcherna borta mot Djursdala SK i sommarhettan. 

– Det såg rätt mörkt ut i början, nu har vi putsat till siffrorna. Tar vi tre poäng mot Lojal på söndag är vi helt plötsligt ett mittenlag, då får man tycka att det är en helt okej vårsäsong. Vi ska inte åka ner med detta lag, säger försvararen Joakim Söderholm. 

"Man blir extra taggad"

Kvällens derby bjöd inte på särskilt mycket skönspel utan den präglades av mycket närkamper, avblåsningar och snack. 

– Det finns en hel del derbykänslor mellan lagen och det är en speciell känsla att åka hit. Man blir extra taggad och så ska det vara. Vi gör ingen bra match och kan betydligt bättre rent spelmässigt men vi sätter försvaret och låter inte dem komma till så mycket. Det är också ett vinnande koncept om man tar ledningen tidigt, säger han. 

Det var precis så det var. Redan i den andra spelminuten tog Storebro ledningen när Söderholm forcerade in matchens enda mål efter en hörna.  

– Bollen dök upp framför mina fötter efter en tilltrasslad hörna, då var det bara att trycka dit den, säger han. 

Hur känns det att bli derbyhjälte?

– Det trodde jag inte när jag åkte hit men det var kul att stå rätt plats för en gångs skull. Jag brukar inte få följa med upp på hörnorna i vanliga fall. 

"Fullföljde sin matchplan"

I Djursdala var besvikelsen stor efter derbynederlaget. Patrik Nilsson hade en dålig känsla inför matchen som besannades. 

– Jag tycker att det är den sämsta matchen som vi har gjort i år, jag hade det på känn att det skulle bli så. Jag kom hit med en dålig känsla och har haft en dålig känsla efter de två senaste träningarna också, säger Patrik Nilsson, tränare i Djursdala. 

Djursdala hade problem att få igång sitt offensiva spel och lyckades inte luckra upp gästernas tajta och solida defensiv. 

– De fullföljde sin matchplan fullständigt. De lirade inte så mycket boll men de visste hur de skulle ta poäng. Vi ska vara jobbiga att möta på hemmaplan men det är vi inte. Vi är tvåa eller trea i alla situationer, säger han. 

I Djursdala var det ingen spelare som kom upp i godkänd nivå. Fredrik Ströberg, Joacim Söderholm och Jonas Fors var Storebros bästa spelare. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt