Annons:

Söderholm: ”Får inte tro att vi är några superstjärnor”

Storebros Joakim Söderholm hoppas på revansch mot AFC i kväll. Foto;: Simon Henriksson

Söderholm: ”Får inte tro att vi är några superstjärnor”

AFC hemma i kväll. Då kan Storebro IF ta ett stort steg mot förnyat division fyra-kontrakt. – I höst har vi visat att vi ska vara med på övre halvan, tycker Joakim Söderholm, som tar plats som mittback mot AFC.

Annons:

Trots att Storebro under en stor del av säsongen har haft jätteproblem med skador, sjukdomar och annat så parkerar man på den så viktiga femteplatsen i division fyra-tabellen. En placering som innebär spel i ”nya” division fyra nästa år. Med sex matcher kvar att spela skiljer det fem poäng ned till sjätteplacerade Fågelfors. 

Bra lagsammanhållning

I kväll väntar AFC på hemmaplan för Storebro. Ett lag som ligger på nedflyttningsplats, tio poäng bakom SIF.

– Vi fick stryk med 4-1 borta mot dem och har en jäkla revansch att ta. Då gjorde vi en riktigt dålig match, säger Joakim Söderholm.

Storebro kommer från en imponerande 1-0-seger borta mot dåvarande serieledaren Åseda.

– Vi får inte tro att vi är några superstjärnor för att vi slog Åseda. Däremot känns det som att vi har hittat något bra, vi släpper in lite mål och tar tillvara på våra chanser.

Söderholm lyfter fram lagandan som en viktig ingrediens.

– Vi kämpar och sliter för varandra. Det är bara att titta på matchen mot Åseda. Att kunna göra en sån insats med de förutsättningarna tyder på bra lagsammanhållning.

Bättre känsla nu

Joakim Söderholm själv har fått hoppa omkring en del på olika positioner. I kväll fortsätter han som mittback.

– ”Pelle” (Bäckman, SIF-tränare) sa redan innan säsongen att jag kunde vara inställd på att jag skulle få hoppa runt i laget. På hösten tycker jag att det har fungerat bra för mig.

Hur ser du på era chanser att vara topp fem?

– Inför hösten kändes det lite skakigt. Men nu har vi gjort några bra matcher. Jag tycker att vi har visat att vi ska vara med på övre halvan, säger Joakim Söderholm.

I kvällens match mot AFC får Storebro klara sig utan Jimmi Wickström. Däremot är Johan Carlsson, Joakim Ivarsson, Johan Karlsson och Kalle Persson tillbaka.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt