Annons:

  • Engström skadad – fick lämna matchen på bår

    Malin Engström fick lämna matchen på bår sedan hon ådragit sin en knäskada. Foto: Ossian Mathiasson

  • Engström skadad – fick lämna matchen på bår

Engström skadad – fick lämna matchen på bår

Malin Engström bars av på bår under Vimmerbys match mot IFK Norrköping. Nu berättar hon om vad som hände.
– Det var ett hopslag. Jag skulle täcka bollen och fick deras spelare över mig. Jag fick all tyngd på knät så det klickade ur och in igen, säger hon.

Annons:

Vimmerby IF gjorde en stark insats i den sena hemmamatchen mot IFK Norrköping där man tappade 1–0 till 1–2 i början av andra halvlek och räddade 2–2 med tio minuter kvar att spela när Nathalie Johansson var säker från straffpunkten. 

I mitten av andra halvlek blev VIF:s Malin Engström liggande vid sidlinjen. Den högra knäskålen hade hoppat ur led men hoppade tillbaka lika snabbt igen. 

– Jag hörde och kände smällen och föll ihop. Jag ville bara ligga kvar ifall att det skulle vara någon korsbandsskada eller liknande. Jag har en halvskadad menisk i samma knä sedan tidigare, det är det som oroar mig. Så här efterhand gör det ont i vissa lägen när jag sträcker ut benet men jag hoppas att jag kan vara tillbaka snart, säger Malin Engström. 

"Hade fin utsikt"

Det är oklart exakt hur allvarlig skadan är och vilka delar i knät som fått en smäll. 

– Jag tror inte att det ska vara någon fara. Det var mest obehagligt. Jag hoppas att jag kan spela nästa match men vi får se hur det känns om ett par dagar, säger hon

Engström blev hårt lindad kring höger knä och rullades ut på bår. 

– Jag hade fin utsikt under min rundtur runt planen, det var inte dåligt. Det var fina grejer, säger hon. 

Vad säger du om matchen i övrigt?

– När vi gjorde 1­–0 fick vi massa energi samtidigt som det kändes som att vi blev bekväma och även lite chockade över att vi spelat så bra. Vi fick kämpa hårt för att få en kvittering. Arbetsmoralen finns där, vi kör på och krigar bra. Det är vad vi är kända för, att vi kämpar in i det sista. Vi hade kunnat vinna. En poäng är helt okej, säger hon.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt