Galna resultatet i lokala matchen:

FBSK:s tränare Robin Blomberg var chockad efter kvällens match. Foto: Ossian Mathiasson

Galna resultatet i lokala matchen: "Det är sjukt"

I kväll möttes Rosenfors IK och Frödinge/Brantestad SK B i damernas division fyra. En vanlig match i den lokala fotbollen? Nja, ändå inte. FBSK vann nämligen med 9-8!
– Det är sjukt. Men det är idrott och sånt kan hända, säger en närmast chockad Robin Blomberg, tränare i FBSK.

Rosenfors trampade gasen i botten direkt och ledde med 4-1 efter 25 minuters spel. Men det var bara början på den här galna matchen. Innan paus hade Frödinge/Brantestad gjort tre mål och sett till att ställningen var 4-4.

Vi började bra, men sen släppte vi in dem i matchen. Och i andra halvleken fortsatte det att vara svängdörrar åt båda hållen, säger RIK-tränaren Ola Nilsson.

Med mindre än tio minuter kvar att spela hade FBSK gått fram till en 9-6-ledning. Rosenfors gav dock inte slaget förlorat.

– Vi gjorde två mål i slutet och hade till och med någon chans att kvittera, säger Ola Nilsson.

Till slut vann alltså Frödinge/Brantestad med 9-8.

Det är nästan det värsta jag varit med om. Det är svårt att förklara en sådan här match. Senast gjorde vi en klockren insats defensivt, men i dag fallerade det nästan totalt, säger RIK-tränaren.

Har du varit med om något liknande tidigare?

Faktiskt inte. Inte på seniornivå i alla fall, möjligen i något pojklag.

Robin Blomberg om målkalaset:

Det är sjukt. Och att det var åt båda hållen. Men det är idrott och sånt här kan hända. Många av våra mål kom efter individuella prestationer. Jag tycker att vi vann rättvist.

I Rosenfors blev Ellen Erlandsson sexmålsskytt och plussades för sin insats. Även Alma Karlsson och Ida Hansson gjorde mål.

Felicia Arvidsson gjorde flest mål av FBSK, fyra stycken. Övriga målskyttar var Matilda Sundberg (2), Tuva Cederlöv. Sissi Fernández och Louise Pettersson. Beröm delades ut till Linn Uhre, Felicia Arvidsson, Caroline Toresson och Felicia Johansson.