Annons:

Johansson sen poängräddare mot moderklubben

Oliver Johansson satte det poänggivande målet för VIF Akademi mot moderklubben Hjorted/Totebo. Foto: Ossian Mathiasson

Johansson sen poängräddare mot moderklubben

Vimmerby IF Akademi hämtade upp 0–2 till 2–2 i kvällens division 6-match mot Hjorted/Totebo. Sen poängräddare blev Oliver Johansson, som har H/T som moderklubb.

Annons:

H/T ledde med 1–0 i paus efter mål av Hadi Ammar och drygade ut sin ledning till 2–0 genom Mohammad Idelbi i 47:e minuten. 

Ali Mustafa Mohammed reducerade sedan för VIF Akademi i 52:a minuten och med bara två minuter kvar av ordinarie tid fixade den tidigare H/T-spelaren Oliver Johansson 2–2. Johansson har H/T som moderklubb och gick till VIF:s organisation inför årets säsong.

– Jag tycker att vi borde ha tagit tre poäng. Vi bjuder på 2–0-målet och efter det målet är det bara spel mot deras mål. Vi tog över fullständigt men vi är dåliga på att göra mål, säger VIF Akademis tränare Nicklas Johansson. 

HJorted/Totebo kom till matchen med tongivande spelare på frånvarolistan och lyckades ändå knipa en poäng. 

– Hade jag fått 2–2 före matchen så hade jag tagit det alla dagar i veckan. Jag är nöjd med poängen med tanke på hur våra förutsättningar såg ut. Vi har verkligen steppat upp under hösten, framför allt att vi har fått in Tom (Nilsson) och Herman (Selerud). Vi tror på det på ett annat sätt, säger tränaren Fredrik Lindström i H/T. 

Bäst i Akademi var målskyttarna Ali Mustafa Mohammed och Oliver Johansson. Alla var värda beröm hos gästerna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt