Annons:

VIF i fritt fall ställs mot serieledaren – ”Springer i ren frustration”

Nathalie Milton säger att hon aldrig haft sämre självförtroende på fotbollsplanen än nu.

VIF i fritt fall ställs mot serieledaren – ”Springer i ren frustration”

Vimmerby IF är i fritt fall i division ett-tabellen. Åtta raka matcher utan seger har gjort att laget nu är indraget i bottenstriden. I dag väntar serieledande Jitex på hemmaplan.
– Jag tror stenhårt på att vi kommer klara det här. Det måste jag tro, säger VIF-spelaren Nathalie Milton.

Annons:

Nykomlingen Vimmerby inledde säsongen på ett strålande sätt och var ett tag uppe som trea i tabellen. Vid sommaruppehållet talade absolut ingenting för att Vimmerby skulle dras in i bottenstriden. Två poäng på åtta matcher senare är läget ett helt annat och VIF är bara tre poäng från nedflyttning med tre matcher kvar att spela.

Självförtroendet i botten

Rutinerade Nathalie Milton väljer ändå att försöka se positivt på läget.

– Alltså, vi är nykomlingar och har från början haft som mål att hålla oss kvar i serien. Och just nu ligger vi ju över nedflyttningsstrecket. Sen kan man kolla på att vi tog massa poäng i våras och låg trea, men vi gjorde också mål i slutminuterna i många matcher och hade lite tur. Nu har vi otur istället.

Att ni har släppt in 23 mål på de fem senaste matcherna kan inte bara handla om otur?

– Nej, så är det. Många mål har vi släppt in på långskott efter att vi inte kommit upp i pressen. Sen har vi hängt med huvudena, självförtroendet är inte på topp. Jag kan bara prata för mig själv, men jag har nog aldrig haft så dåligt självförtroende på en fotbollsplan som jag har nu, säger Nathalie Milton.

”Springer i ren frustration”

Vad är då den stora skillnaden jämfört med i våras?

– Jag kan säga att jag har inte klivit av en enda match den här säsongen utan att vara helt slut. Men när jag tänker efter blir det mycket att jag springer i ren frustration nu. Det är elva spelare på planen som kämpar som idioter, men det spretar åt olika håll. Vi följer inte matchplanen, det är den stora skillnaden. Alla vill så mycket, men vi tar inte rätt beslut för laget.

Nathalie Milton tror ändå på sitt lag inför avslutningen.

– Jag tror stenhårt på att vi kommer klara det här. Det måste jag tro. Jag tror att vi måste vinna två av de tre sista matcherna. 

Måste hålla matchplanen

I dag tar Vimmerby emot Jitex, som toppar tabellen tre poäng före Norrköping. Länge såg det ut som att Jitex skulle springa hem serien, men laget har darrat en del den senaste tiden.

– Vi skulle kunna vinna om vi håller vår matchplan i defensiven. Sen får vi satsa på omställningar och på topp har vi Stina Kägo som kan springa ifrån vilken backlinje som helst. Gör de inget mål i den första halvleken kommer de börja darra, säger Nathalie Milton.

I VIF saknas bland annat nyckelspelarna Nathalie Johansson (avstängd) och Anna Karlsson (jobb).

Fakta

VIF-laget i dagens match:

Målvakt: Sofie Johansson.

Backlinje: Nathalie Milton, Hanna Ericsson, Malin Söderlund, Matilda Strömdahl.

Mittfält: Julia Rosin, Alicia Strand, Brendah Henrysson, Andrea Lundgren, Greta Koponen.

Anfall: Stina Kägo.

Bänk: Elin Borgstrand, Maja Allvin, Kurtese Rexha och Kristina Rödin.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt