Annons:

Nyckelspelaren i VIF lägger av för gott – sneglar mot ny karriär

Nathalie Milton, nyckelspelare och trotjänare i Vimmerby IF, har bestämt sig för att sluta spela fotboll. Foto: Ossian Mathiasson

Nyckelspelaren i VIF lägger av för gott – sneglar mot ny karriär

Hon har sagt det förut. Nu tyder det mesta på att beslutet är definitivt. Vimmerby IF-försvararen Nathalie Milton slutar spela fotboll och sneglar mot en löparsatsning.
– Det nya konstgräset kommer inte få uppleva mina glidtacklingar, säger Nathalie Milton.  

Annons:

Det var tidigare i veckan som VIF:s viktiga försvarspjäs Nathalie Milton gick ut på sociala medier med beskedet om att hon väljer att lägga fotbollsskorna på hyllan för gott.

Hon har tidigare säsonger aviserat att hon ska lägga av, men till slut valt att spela vidare i moderklubben Vimmerby IF.

"Det är nu det händer"

Nu antyder hon att beslutet är på riktigt och att det inte blir ytterligare en säsong i VIF-dressen. Hon lägger av efter nästan 20 år som seniorspelare.

– Det är nu det händer. Jag tackar för mig. Jag bestämde mig redan innan årets säsong att det skulle bli min sista. Det var då jag meddelade VIF så man kan säga att jag har haft en väldigt lång ångerrätt. Ju mer tiden har gått desto mer rätt har det känts. Det ligger helt rätt i tiden för mig att sluta spela, säger Nathalie Milton.  

Hon berättar att det inte är lätt att få ihop livspusslet då hon vill ägna mer tid åt dottern Nellie som har aktiviteter som präglar hela veckan.

– Hon har egna aktiviteter som krockar med mina träningar och hon är på löpartävlingar som krockar med mina matcher. Jag kan inte splittra mig åt flera håll och kan inte både vara en bra mamma och en bra lagkamrat. Det går inte, säger Nathalie Milton. 

Sneglar mot en löparsatsning

Hon funderar på att satsa på distanslöpning och är anmäld till Göteborgsvarvet i maj. 

– Jag har hittat intresse i löpningen och känner att det kan ersätta fotbollen. När jag har försökt sluta de andra gångerna så har jag aldrig hittat något som kan ersätta fotbollen. Då blir det mycket tuffare att sluta och nu känner jag att jag har hittat något som jag är intresserad av. Min plan är att jag ska springa Göteborgsvarvet i maj så jag har börjat med ett löparschema inför det. Nellie håller också på med löpning. Samtidigt som hon är iväg och löper så kan jag följa med och löpa de tävlingarna fast lite längre sträckor. Det kan bli vår grej, säger Milton. 

Känner du att du kommer sakna fotbollen?

– Det jag kommer sakna är den sociala biten, man träffar sina vänner genom att komma på träningar. Jag har inte haft någon direkt målsättning med fotbollen de senaste säsongerna utan jag har spelat fotboll för att det är kul. Det har inte funnits så mycket mål med fotbollen. Jag är 35 år och kan inte utvecklas mer. Jag är sugen på att fokusera på löpningen som jag kan ha tydligare mål med. 

Kan det bli aktuellt med en fotbollscomeback i framtiden?

– Det är ganska många som säger det. Nej, det gör jag inte. Jag har vänt och vridit på detta och har haft så dåligt samvete gentemot Nellie för att jag har missat löpartävlingar och dåligt samvete gentemot laget så det blir ingen comeback. De kommer klara sig utan mig. De har 30 spelare i truppen och många tjejer som är på väg uppåt. De behöver inte mig. Nu är ”Natta” (Nathalie Johansson) klar, vilket är jätteviktigt. Hon kommer bli superviktig med sin rutin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt